John Guidetti klar för AIK: "Barndomsdröm"

Nu är det officiellt. John Guidetti är klar för AIK – och ansluter i sommar. "Det är en barndomsdröm som nu går i uppfyllelse", säger anfallaren.

John Guidetti. Arkivbild.

John Guidetti. Arkivbild.

Foto: Jessica Gow/TT

Fotboll2022-05-05 16:06

Avtalet gäller från och med den 15 juli 2022 till och med den 31 december 2025. Guidetti kan därmed göra sin första match med sin nya klubb den 17 juli hemma mot Kalmar FF i fotbollsallsvenskan.

"Det känns bra att det äntligen är klart och riktigt skönt att vara hemma. Det är en barndomsdröm som nu går i uppfyllelse och jag vill tacka alla otroliga AIK-supportrar för all kärlek under den senaste tiden. Vi är verkligen överallt och nu fyller vi Friends arena, vamos!", säger John Guidetti i en kommentar på AIK:s hemsida.

Sportchef Henrik Jurelius:

"Att John ansluter till AIK kommer göra oss starkare både på kort och lång sikt. John har egenskaper och en personlighet som passar in väldigt bra i AIK som klubb samt i vårt sätt att spela. Hans karaktär och vilja kommer stärka både laget som helhet och hans lagkamrater individuellt. John Guidetti, välkommen hem till AIK-familjen".

30-årige Guidetti har sedan sommaren 2018 tillhört spanska Alavés (dit han även var utlånad en halv säsong under åren i Celta Vigo) – där han fått knapert med speltid den senaste tiden. Anfallaren har den här säsongen bara spelat 274 minuter, fördelat på tio ligamatcher, för La Liga-jumbon.

För en månad sedan presenterade AIK även Jordan Larsson. Larssons korttidskontrakt går däremot ut den 30 juni – och 15 dagar senare ansluter alltså Guidetti.

Fakta: John Guidetti

Ålder: 30.

Position: Anfallare.

Aktuell: Klar för AIK, kontraktet sträcker sig till och med den 31 december 2025 och börjar gälla den 15 juli i sommar.

Tidigare klubbar: Brommapojkarna, Manchester City, Burnley, Feyenoord, Stoke, Celtic, Celta Vigo, Alavés, Hannover.

Antal A-landskamper/mål: 29/3.

Senaste landskamp: 25 maj 2020, Nations League mot Frankrike.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!