Otursförföljde backen tvingas till operation

Nej. Och åter nej. Skadeförföljde Vimmerbybacken Jacob Johansson tvingas till operation efter skadan i lördags. "Just nu är det bara tråkigt. Jag räknar med att missa resten av säsongen", säger han.

Jacob Johansson tvingas till en operation.

Jacob Johansson tvingas till en operation.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-17 19:00

För några dagar sedan skrev Sporten att Vimmerby IF sonderar marknaden efter en ny back med tanke på skadorna på Ilhan Jejna och Ahmed Tarabeih. Så här sa tränaren Patrik Gunnarsson då:

– Vi vill ha in en renodlad mittback. Främst handlar det om att få in en backup om det skulle hända något mer oförutsett på backsidan. Vi kan bli sårbara om vi får ytterligare skador.

Det dröjde inte länge förrän just det hände. Det var i andra halvlek mot Myresjö/Vetlanda som Jacob Johansson blev trampad på sin tidigare skadade hand, som höll honom borta från spel under lång tid förra säsongen. Dessförinnan var han borta för en allvarlig knäskada.

För Jacob Johansson och Vimmerby IF är det här ett hårt slag.

– Jag har precis varit i Västervik och röntgat handen. Det kommer bli operation, säger han med en suck.

Vad sa läkarna?

– Att de såg en gammal fraktur på båtbenet sen innan och att den inte hade läkt. Det känns som att de borde ha opererat det här förra gången. Jag har känt att rörligheten inte varit riktigt hundra procent.

Vad händer nu?

– Jag väntar på operationstid och det kommer dröja ett antal veckor. Sen är det rehab igen för månader framöver.

För Johansson innebär det att han missar en stor del av säsongen för tredje året i rad.

Hur tänker du kring din fotbollsframtid?

– Jag tänker inte så långt, utan vill bara få ordning på handen. Jag är så trött på det här nu, men samtidigt börjar jag bli van.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!