HM IS fick avsluta som segrare – tränaren om framtiden

Hjältevads Mariannelunds säsong hade två ansikten. En jobbig serie i höst som radades upp med förluster och sedan en betydligt ljusare höst i fortsättningsserien som man gick och vann. En stor anledning till det var såklart målsprutan Emma Sjökvist. "Det märks när hon är på g", säger huvudtränaren Stefan Frejd.

Emma Sjökvist bidrog med många mål för HM IS den här säsongen. Efter en tung vår blev det en betydligt roligare höst.

Emma Sjökvist bidrog med många mål för HM IS den här säsongen. Efter en tung vår blev det en betydligt roligare höst.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-11-07 19:08

HM IS fick avsluta säsongen på ett fint sätt när man klev in i division 4 fortsättningsserie och fick till slut ta hem seriesegern. Något som var skönt för tjejerna som hade tungt innan på våren där ingenting funkade.

– Det var inte så roligt att få stryk hela tiden så första serien var inte så rolig. Men i den andra var det helt underbart och vi började spela som ett lag. Vi slappnade av mer, säger Stefan Frejd.

Mycket kan man tacka lagets måldrottning Emma Sjökvist som gjorde totalt 30 mål under fotbollsåret 2023.

– Sista serien var hon jättenöjd med. Det märks när hon är på g. Men fotboll är en lagsport och hon får bra hjälp av sina lagkamrater fram till sina mål. Det var flera som gjorde det bra ifrån sig. Bland annat Isabelle Alvarsson, Elsa Dahlström och Nellie Davidsson.

undefined
Huvudtränare Stefan Frejd har inte bestämt sin framtid än.

När Stefan Frejd får frågan om sin egen framtid så kan han inte ge något direkt besked.

– Det lutar mot att jag stannar men jag har inte bestämt mig än.

Men några nyheter kan han avslöja.

– Tyvärr så kommer vi att tappa Hilda Ingvarsson då hon ska flytta tyvärr. Något som är positivt är att målvakten Lisa Melkersson som var med nu på slutet, är sugen på att spela med oss nästa säsong. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!