Kenty sprang ifrån Vimmerby i toppmöte

Att göra tre mål på bortaplan och ändå få stryk med fem bollar hör inte till vanligheterna i fotboll. "Det är ett sjukt bra lag vi möter", sa Vimmerbytränaren Mikael Rinaldo efter förlusten med 8–3 mot Kenty borta.

Nathalie Johanssons Vimmerby IF föll med 8-3 borta mot Kenty.

Nathalie Johanssons Vimmerby IF föll med 8-3 borta mot Kenty.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-04-23 19:10

VIF hade en tuff uppgift på förhand mot seriefavoriterna Kenty. Att det skulle bli en exceptionell match stod klart redan i halvtid. Då ledde Kenty med 5–2.

– Då började vi ändå matchen extremt bra och kunde ha gjort både 1–0 och 2–0. Nu hade det inte hjälpt i slutänden ändå. Kenty har ett sjukt bra lag och jag har svårt att se att de inte går rent genom den här serien, sa Rinaldo.

I andra drog hemmalaget ifrån ytterligare. Siffrorna stannade vid 8–3 till slut. Gästerna snyggade till siffrorna tack vare tre mål av Nathalie Johansson.

– Både hon och Tyra Andersson på topp gör en bra match. Likaså Agnes Karlsson och Julia Rosin på mitten. Problemet är bara att Kenty har så vassa spelare på varje position och hotar oss ständigt med sitt spel. Då kan det bli så här.

Rinaldo var ändå nöjd med inställningen från spelarna i laget.

– Vi kämpade hela vägen in och gav aldrig upp trots att det rullade in lite väl många mål bakåt. Det är ändå skönt att se. Nu ska vi göra en bra träningsvecka och sikta på att få revansch hemma mot Hjulsbro på fredag.

Värt att notera är att Fredrik Falkevall tränar BK Kenty. Han har ett förflutet inom den lokala fotbollen då han tränat Gullringen tidigare. 

Målen för Kenty mot Vimmerby gjordes av Sarah Falkevall 3, Emma Aldén 2, Ella Björkman 2 och Fannie Stenström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!