Tappert Gullringen reste sig men föll tungt

Gullringens GoIF spelade bort mycket av sina chanser i toppstriden då de föll i en minst sagt dramatisk kamp hemma mot IK Vista med 4–2. "Vi kommer igen starkt och har flera lägen att göra 3–2, men tar dem inte. En tung förlust, men vi gör ändå en stark insats", sa Gullringens spelande tränare Ola Lindblom.

Vista vann topp mötet mot Gullringen med 4-2 och kopplade ett grepp om seriesegern.

Vista vann topp mötet mot Gullringen med 4-2 och kopplade ett grepp om seriesegern.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-09 16:03

Gullringen hamnade i en rejäl uppförsbacke. Efter 20 minuter hade Vista gått fram till 2–0 och klarat sig undan ett rött kort.

– Rasmus Bexell kom fri och blev fälld av målvakten. Jag tror att domaren resonerade som så att bollen rann iväg ut mot kanten och att han inte hade haft en klar målchans. Därför blev det bara varning och det går att ha åsikter kring det. Sedan släppte vi till två ganska enkla mål och var riktigt illa ute. Trots det reste vi oss och kom in i matchen igen, sa Lindblom.

undefined
Vistas målvakt Mattias Axelsson fällde Rasmus Bexell i ett fritt läge i inledningen av matchen, men klarade sig undan med en varning.

Gullringen tilldelades nämligen dubbla straffar i slutminuterna av första halvlek och Albin Gustafsson förvaltade båda möjligheterna,.

I andra halvlek var Gullringen det hetare laget och hade ett par gyllene lägen att göra 3–2. Laget tilldelades bland annat en tredje straff. Då bytte Albin Gustafsson hörn och målvakten lyckades rädda.

undefined
Albin Gustafsson gjorde två mål på straff, men brände sin tredje chans.

Istället gick Vista upp och gjorde 3–2 med kvarten kvar och 4–2 kom fem minuter senare.

– Det blir så när vi går fram och jagar ett avgörande. Vi har lägen att göra 3–2 och borde ha satt något av dem. Då hade vi lika gärna kunnat vinna. Sedan orkar vi inte riktigt på slutet. Vi har många halvskadade och krassliga spelare som spelar så mycket de orkar. Med tanke på det gör vi det bra.

Vista leder nu serien på 42 poäng före Tranås på 38 och Malmbäck på 34. Gullringen har 32.

– Det är tufft, men inte helt kört.

undefined
Gullringens spelande tränare Ola Lindblom.
Ramus Baxell var ständigt på språng för Gullringen.
Ramus Baxell var ständigt på språng för Gullringen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!