Janogy matchhjälte för krislaget Piteå

Piteå plockade tre livsviktiga poäng mot Uppsala i bottenstriden. Matchhjälte blev återvändaren Madelen Janogy som stod för både ett mål och en assist.

Stort jubel efter Madelen Janogys 1–0-mål.

Fotboll2020-09-13 16:00

Madelen Janogy är sedan mitten av augusti tillbaka i Piteå. Den offensiva stjärnan som fyller 25 i november lämnade tyska storlaget Wolfsburg i maj efter att ha kämpat med psykisk ohälsa och sömnsvårigheter. Men i Piteå börjar hon nu hitta tillbaka till formen.

I dagens oerhört viktiga 2–0-seger stod hon för både ledningsmålet och en assist.

Piteå med fyra raka förluster bakom sig gästades av nykomlingarna Uppsala med sex raka förluster i ryggen. Två lag i desperat behov av att plocka tre poäng i den damallsvenska bottenstriden.

I den 51:a minuten kom matchens första mål. Janogy spräckte nollan när hon fick på ett skott som gick via stolpen in bakom Emma Holmgren i Uppsalamålet.

Hennes andra mål i Piteå sedan comebacken.

Bara sju minuter senare stod Janogy för en riktigt fin soloräd när hon löpte hela vägen in i straffområdet och lade en perfekt passning till Fernanda Da Silva som assisterade Janogy till 1–0. Da Silva placerade in bollen i nättaket och utökade Piteås ledning till 2–0.

I mitten av den andra halvleken fick Janogy bytas ut efter att ha klivit av med kramp. Piteå behöll 2–0-ledningen matchen ut och tog alla tre poäng. Deras första vinst på hemmaplan.

– I dag var vi noggranna och det var rakt igenom en bra prestation. Jätteskönt att gå på landslagsuppehåll med det här i ryggen, nu kan vi slappna av och släppa ner axlarna, säger Piteås assisterade tränare Annelie Andersén till Piteå-Tidningen.

Lite längre upp i tabellen möttes Kristianstad och Eskilstuna. Hemmalaget Kristanstad tog alla tre poäng när man vann med 1–0 efter att amerikanskan Hailie Mace gjort matchen enda mål.