"Jäkligt bra prestation" - men bara kryss

FBSK:s damer var i princip redan klart för nedflyttning till division 3, men en liten chans fanns fortfarande. Efter 2-2 mot Egnahem är det nu helt klart att laget åker ur.

FBSK får spela division 3-fotboll nästa säsong.

Fotboll2019-09-28 18:32

Tränaren Robin Blomberg var nöjd med hur FBSK presterade mot Egnahem.

– Totalt sett en jäkligt bra prestation, säger han.

– Första halvlek är bland det bästa vi presterat i år, framför allt offensivt. Skapar jättemycket fina chanser, men gör tyvärr bara ett mål i första (Clara Sohlberg målskytt). Vi skapade chanser för att punktera matchen där, berättar tränaren.

I andra halvlek vände Egnahem till 2-1, men FBSK:s Emma Wessman kvitterade på straff i slutminuterna.

– Totalt sett känns det surt, för vi var det bättre laget, säger Blomberg.

Nu är det helt klart att laget åker ur division 2.

– Det är väldigt tråkigt. Division 2 var ett stort steg, men vi ångrar inte att vi gav det chansen. Det är en viktig erfarenhet, men det var helt enkelt för tufft sportsligt och även runt om kring är det ett stort steg, säger tränaren.