Jakesevic klar för VIF: "Vill vara ärlig"

Båda parter var nöjda med provträningen. Därmed står det klart att Tomislav Jakesevic blir lösningen på Vimmerby IF:s mittbackskris. "Det blir en kortsiktig lösning i första hand, men vi har en bra dialog så jag kan bli kvar fram till sommaren", säger han.

Tomislav Jakesevic, Vimmerby IF

Tomislav Jakesevic, Vimmerby IF

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-18 20:26

Den 29-årige Nässjökillen var på plats och tränade med Vimmerby IF i bollhallen på tisdagskvällen. Han fick ett gott intryck av laget.

– Det verkar vara ett härligt gäng med jättetrevliga människor. Det är en skön blandning med både äldre och yngre spelare. Det var bra fart på träningen och jag vet sedan tidigare att Vimmerby är ett riktigt bra lag med hög kapacitet, säger Tomislav Jakesevic.

Hur kommer det sig att du blev aktuell för VIF?

– Jag känner Karlo Goranci väl sedan tidigare. När han undrade om jag var sugen på att komma så kunde jag inte låta bli.

Efter tisdagens träning satt han ned med VIF:s ledning och de kom överens om ett upplägg.

– Jag ville vara ärlig från början och säga att mitt civila jobb som produktionschef på lackeringsfirma går först. Jag är trots allt 29 år och har insett att jag inte kommer bli någon världsstjärna i fotboll. Vi kom fram till en kortsiktig lösning där jag blir tillgänglig för spel direkt. Sedan har vi en bra dialog under vägen. Klaffar det kan det mycket väl bli så att jag stannar fram till sommaren.

Jakesevic återvände till moderklubben Nässjö FF inför den här säsongen. Innan dess har han spelat i klubbar som Stensjön, Malmbäck och Myresjö/Vetlanda.

– På grund av jobbet hade jag inte tiden som krävdes för en satsning i division 2 med Nässjö. Det ska bli kul att spela i trean med Vimmerby. Jag är redo på lördag om jag blir uttagen.

Tomislav Jakesevic, Vimmerby IF
Tomislav Jakesevic, Vimmerby IF
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!