Isaks succé: Målskytt direkt i comebacken

Alexander Isak var tillbaka i spel för Newcastle efter en tids skadefrånvaro. Då blev det mål direkt när anfallsstjärnan startade i segermatchen, 4–1, mot Chelsea.

Isak blev målskytt för Newcastle.

Fotboll2023-11-25 16:15

I den 13:e minuten slog den svenske landslagsanfallaren till och satte 1–0 för hemmalaget med ett välplacerat avslut. Raheem Sterling kvitterade sedan för Chelsea på en frispark.

Men i den andra halvleken var det Newcastle som skulle rycka ifrån. Först var det Jamaal Lascelles som satte 2–1 och kort därefter utökade Joelinton till 3–1. Anthony Gordon fastställde sedan slutresultatet, 4–1.

En viktig seger för Newcastle som innan landslagsuppehållet hade två raka förluster, mot Dortmund och sedan Bournemouth.

För Chelsea fortsätter det att gå blytungt den här säsongen. Mauricio Pochettinos mannar har nu förlorat fem matcher den här ligasäsongen och ligger i mitten av tabellen. Chelseas nyckelspelare Reece James blev dessutom utvisad i matchen.

Isak är inte ensam svensk anfallsprofil att imponera i Premier League under lördagen. Anthony Elanga gjorde även han 1–0 för sitt Nottingham hemma mot Brighton. Det blev dock till sist förlust med 2–3.

Anthony Elanga nätade för Nottingham mot Brighton.