Isak kan får spela med Zlatan: "Goda chanser"

Med Marcus Berg utanför matchtruppen öppnas dörren för Alexander Isak. Och han kan få spela med Zlatan Ibrahimovic. –Jag tror att det finns goda chanser till det, säger anfallaren inför Sveriges VM-kval mot Georgien.

Alexander Isak.

Alexander Isak.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2021-03-24 16:37

Marcus Berg dras med ryggproblem och är redan borträknad från landslagets matchtrupp.

Redan innan beskedet var antalet renodlade anfallare i förbundskapten Janne Anderssons trupp få, och med en av de mest ordinarie spelarna borta har Alexander Isak snabbt beräknat situationen och sätter etiketten "goda chanser" på att få starta mot Georgien.

21-åringen är dessutom inne på att han kan få sällskap av den 18 år äldre Zlatan Ibrahimovic längst fram i Sveriges lag i VM-kvalpremiären på Friends arena på torsdagen.

– Det är kul att få träna ihop och det vore kul att få spela med honom, och jag tror att det finns goda chanser till det, säger Isak.

"Kör min grej"

Behöver du förändra spelsättet, om du får spela med honom?

– Jag kör min grej. Sedan gäller det att hitta en bra "connection" men så är det med vem man än spelar med.

Helt säker på speltid kan Alexander Isak dock inte vara.

Förbundskapten Andersson har tidigare lyft upp Viktor Claesson från mittfältet till anfallet, även Dejan Kulusevski har fått göra samma positionsbyte och sedan finns Robin Quaison som kan spela på båda positionerna.

Det som kanske kan tala för Isak är att han under tisdagsträningen var ensam om att paras ihop med Ibrahimovic.

– Jag spekulerar egentligen inte så värst mycket. Jag känner att mina chanser att starta är goda och det är vad jag tror på, sedan hur Janne har tänkt och hur han väljer att spela, det får vi se. Det spekulerar jag inte så mycket i.

– Jag förbereder mig på samma sätt, för att spela och sedan får man ta saker och ting efter vad man vet.

Inget problem för Nilsson Lindelöf

En annan som kan få ett relativt nytt ansikte vid sin sida är Victor Nilsson Lindelöf.

I Blågult har mittbacken mestadels spelat tillsammans med Andreas Granqvist men då landslagskaptenen inte är med på samlingen för att spela – och då Pontus Jansson inte är uttagen – ser formstarke Filip Helander ut som den hetaste kandidaten till en startplats.

– Jag har tränat med Filip, han har varit med i många år och jag känner honom väldigt väl. Jag vet vad han är för typ av spelare. Blir det så att vi spelar tillsammans tror jag inte att det skulle vara något problem, säger Nilsson Lindelöf.

– Jag vet vad han kan göra och inte kan göra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om