Isak: "Extra skönt med tanke på min situation"

Bruten måltorka i 2–1-segern mot Ryssland. Alexander Isak hymlar inte med att nicken till 1–0 i Moskva var efterlängtad. –Extra skönt med tanke på situationen, säger anfallaren.

Alexander Isak gratuleras efter 1–0-målet mot Ryssland – ett efterlängtat sådant.

Fotboll2020-10-08 21:40

Trots en B-betonad svensk startelva fick Sverige med sig en seger med 2–1 mot Ryssland i genrepet inför de kommande Nations League-matcherna mot Kroatien och Portugal.

Alexander Isak har haft en lång mållös period i sitt Real Sociedad men efter tio raka matcher (landslag inräknat) utan att hitta nätet fick anfallaren äntligen jubla när han nickade in Sebastian Larssons frispark till 1–0 i den första halvleken.

– Som striker är det alltid skönt att göra mål. Extra skönt med tanke på situationen, säger Isak.

21-åringen startade tillsammans med Spartak Moskva-proffset Jordan Larsson som gjorde sin första "riktiga" landslagsmatch om man bortser från den årliga, reservbetonade, januariturnén.

"Inte bästa insatsen"

Det fanns enstaka ljusglimtar i anfallsparets samarbete, men i stort var det ingen insats att skryta med, tycker Isak.

– Första halvlek var ganska låst och vi kom inte så högt upp i vår speluppbyggnad. Vi hade inte mycket boll och inte så mycket att jobba med i andra halvlek. Vi hittade några kombinationer där någon var nära att resultera i mål, men det var inte den bästa laginsatsen.

TT: Vad säger du om samspelet med Jordan Larsson?

– Vi hittade inte jättemycket att göra men det är en väldigt bra spelare och det var kul att spela med honom.

Larsson själv? Han var inne på samma spår – det vill säga inte helt nöjd med spelet.

– Jag kände att vi bara slog långbollar i första halvleken. Vi kom inte ur deras press. Det blir bättre i andra. Jag hade inte jättemycket boll och gjorde inte tillräckligt när jag hade den.

Hoppas få stanna

– Det var många nya spelare som inte spelat ihop tidigare och ett bra motstånd. Det är första landskampen för mig och många där ute, så det är inte så konstigt att det inte fungerade direkt. Det blev bättre när "Koffe" (Kristoffer Olsson, red anm.) kom in. Vi fick till lite mer spel.

TT: Hur ser du på fortsättningen, tror du att du kan vara en av spelarna som inte får följa med till Kroatien?

– Jag vet inte hur Janne resonerar. Tänker man på situationen med anfallarna är vi bara fyra anfallare, det talar kanske för att jag får stanna. Men jag tänker inte spekulera mer i det.