Intresset bara ökar för fotbollsfesten Bullerby Cup

Fotbollsfesten Bullerby Cup i Vimmerby fortsätter att locka stort intresse bland landets fotbollslag. 2023 blir en ökning med antal anmälda lag jämfört med tidigare år. "Det är fantastiskt", säger Vimmerby IF:s verksamhetsansvarige David Lindgren.

Bullerby cup 2023 spelas mellan den 27 och 29 juli.

Bullerby cup 2023 spelas mellan den 27 och 29 juli.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-07-11 12:00

Bullerby Cup 2023 blir den 45:e upplagan av barn- och ungdomsturneringen. Under pandemin tvingades man göra en paus på två år men det har inte kommit någon baksmälla efter de tunga åren. Fotbollslagen runt om i Sverige har haft ett stort sug att komma tillbaka för att spela Bullerby cup och 2022 var det 206 anmälda lag.

I år blir det en ökning och hela 212 lag kommer att delta.

– Vi kanske har varit där och snurrat innan men det ligger på rekordhöjder. Det är jätteroligt och fantastiskt och skönt att vi gjorde en sådan bra turnering. Vi märkte hur högt trycket var och det är viktigt för många. För oss som förening är det livsviktigt att vi får arrangera detta. Det är kul att den här traditionen får leva vidare, säger Vimmerby IF:s David Lindgren. 

David Lindgren har själv goda minnen från Bullerby cup som liten grabb där han fick spela match mot IFK Norrköping. Nu kommer han få se sina egna barn delta.

– Det är häftigt och man försöker föra det vidare. Det är en fantastisk rolig turnering och som barn har man spelat cupen varje år. Mina barn tycker det är roligt. 

Startskottet för årets Bullerby Cup går torsdagen den 27 juli och avslutas två dagar senare på lördagen. Där kommer barn födda mellan 2010 och 2013 eller senare att delta i olika klasser. Alla lag kommer att få spela sex matcher under turneringen med två matcher per dag. David Lindgren tror mycket på det upplägget man har.

– Det känns som att vi har hittat en modell som är för att stanna. Nu kör vi en tävlingsklass för 13-åringar och sedan har vi 10,11 och 12 med och det tror jag kommer att bli bra. Man kommer och deltar som barn först och sedan kan man återvända som ungdomslag. Det känns som att det kommer bli en spännande turnering.

Flera storlag som Kalmar FF, IFK Norrköping och Hammarby IF finns på plats i Vimmerby under sommarens fotbollsfest. 

– Det är det som är lite av tjusningen, att etablerade allsvenska lag får möta gräsrotslag. Det är alltid svårt att säga om vem som kommer att vinna. Det är en fantastisk viktig turnering där flera tusen spelare deltar och den är väldigt populär bland våra gäster. Det kommer bli spännande att titta. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!