"Inte så proffsigt som jag trodde"

Två veckor. Längre tid än så blev det inte för Greta Koponen i IFK Kalmar. "Det blev inte alls som jag hade förväntat mig", säger hon.

Greta Koponen kommer att fullfölja säsongen i VIF.

Greta Koponen kommer att fullfölja säsongen i VIF.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-08-29 19:13

Istället har Koponen flyttat hem till Vimmerby igen. Hon kommer att fullfölja säsongen i VIF.

– Just nu har jag lite blandade känslor. I grund och botten är jag jättebesviken. Det var ju min stora dröm att börja på fotbollsgymnasiet i Kalmar. Tyvärr var det inte så proffsigt som jag trodde.

På vilket sätt?

– Det var en massa olika grejer som gjorde att jag inte kände mig speciellt välkommen. Bland annat glömde de att skriva över mig till den första matchen, vilket de ringde och sa en kvart innan samlingen. Sedan kände jag att kvalitén på F19-träningarna inte var tillräckligt bra. Det kändes fel från dag ett, helt enkelt.

Enligt Greta Koponen är det flera spelare från Smålandslaget som har lämnat Kalmar de senaste dagarna.

– Det säger väl egentligen det mesta. Nu när jag har bestämt mig känns det helt rätt. Det ska bli kul att börja spela med VIF igen.

Hur länge 16-åringen stannar i Vimmerby återstår att se. Det finns planer på att börja på fotbollsgymnasiet i Linköping istället.

– Jag har lite kontakt med LFC, så jag ska dit och provträna med deras F19-lag inom kort. Det är helt klart ett intressant alternativ.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!