Innebandyprofil klar för fotbollsklubb

Veckan före seriestart har Hägerstads IF fått oväntad förstärkning av spelartruppen. Innebandyprofilen Filip Cammerudh är klar för laget.

Filip Cammerudh ska spela fotboll för Hägerstad den här säsongen.

Filip Cammerudh ska spela fotboll för Hägerstad den här säsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-06-11 17:00

Hägerstads IF har rustat rejält med nyförvärv inför kommande säsong. Veckan före seriestart står det nu klart med ytterligare en förstärkning. Innebandyprofilen Filip Cammerudh har skrivit på för klubben.

– Han såg riktigt vass ut på första träningen i veckan och kommer att bli en rejäl förstärkning, säger Hägerstads tränare Jesper Wahlström som har en riktigt bra trupp att tillgå i år för att vara på division 6-nivå.

– Det har tillkommit många förstärkningar utan att vi egentligen har jagat spelare. Det är spelarna i laget som har löst den biten åt oss.

Filip Cammerudh håller liksom många andra spelare i laget till i Linköpingstrakten och ser övergången till Hägerstad mest som en kul grej.

– Jag har en del kompisar i laget som har tjatat på mig att komma och spela. Vi får se hur mycket matcher det blir, säger han.

Cammerudh är annars mest känd i trakten som innebandyspelare i Rimforsa. Mellan 2018 och 2020 gjorde han 92 poäng på 29 seriematcher för RIF. Förra säsongen prövade han lyckan i Norge där han kom tvåa i elitseriens poängliga med 48 poäng på 12 matcher för topplaget Tunet.

– Det var kul i Norge, men tyvärr avbröts säsongen och det blev inget slutspel. Nästa säsong blir det Sverige igen, men vart beror på vilken ort jag ska studera på. En återkomst till Rimforsa är inte aktuell nu, säger Cammerudh som har meriter som fotbollsspelare också.

– Jag spelade i AFC och Kenty när jag var yngre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!