Inhopparen räddade nykomlingen i sista stund

Kristianstad var på väg mot seger hemma mot Umeå i damallsvenskan. Då kvitterade nykomlingen i sista stund.

Umeå fick jubla borta mot Kristianstad. Arkivbild.

Fotboll2020-08-02 14:35

I den 90:e minuten skickade inhopparen Elin Nilsson in en långboll från 30 meter bakom hemmamålvakten Brett Maron och fixade 1–1 i fotbollsmötet i Skåne.

– Det var en väldigt skön känsla att jag fick kvittera, säger hon till Västerbottens-Kuriren.

Långbollen var egentligen tänkt som ett inlägg.

– Jag ville skapa en situation då jag såg att många i laget rusade in i straffområdet. Jag siktade på spelare så klart, men annars vill man ju att den ska gå in också, säger Nilsson.

I första halvlek hade Amanda Edgren gett KDFF ledningen på nick, hennes tredje mål de tre senaste matcherna.

1–1 innebar Umeås tredje raka match utan förlust. Laget ligger tia i tabellen, Kristianstad är fyra.