Inhoppande Núñez hjälte för decimerat Liverpool

Newcastle Uniteds Alexander Isak fick Liverpools kapten Virgil Van Dijk utvisad efter en knapp halvtimme. Då klev Liverpools kritiserade anfallare Darwin Núñez fram och vände ett 0–1-underläge, till 2–1, på egen hand.

Liverpools anfallare Darwin Núñez vände matchen mot Newcastle med två mål.

Fotboll2023-08-27 19:27

Newcastle tog emot Liverpool i ett förväntat Premier League-toppmöte på St James' Park. Matchen inleddes i rasande tempo – men något finlir bjöds publiken inte på inledningsvis, i stället var det kamp, irritation och felbeslut som stod på menyn.

Redan i den sjätte minuten varnades Liverpools högerback Trent Alexander-Arnold. Detta sedan han kastat bollen på Newcastles vänsterytter Anthony Gordon. Kort senare var Alexander-Arnold nära att bli utvisad – efter att ha dragit ner, just det, Gordon.

Kaptenen utvisad

Efter 25 minuters spel stod Alexander-Arnold för ett grovt misstag. Engelsmannen misslyckades med att ta emot en passning från Mohammed Salah, och lät i stället bollen rulla förbi, och det utnyttjade Gordon.

Fri med Alisson i Liverpool-målet rullade 22-åringen enkelt in 1–0 till hemmalaget.

Ett par minuter senare var det Alexander Isaks tur att blanda sig in i handlingen.

Anfallaren var nära att löpa sig fri, men fälldes strax utanför straffområdet av Virgil Van Dijk – som direkt fick syna det röda kortet.

Således fick Liverpool klara sig med tio spelare i en dryg timme. Men efter drygt 70 minuters spel blev svensken utbytt.

Kritiserad anfallare vände

Då presenterade sig Liverpools anfallare Darwin Núñez för publiken.

Först kvitterade uruguayanen, som kritiserats för att inte vara tillräckligt klinisk framför mål sedan han anslöt till klubben förra sommaren, till 1–1 i den 81:a minuten. Då hade han varit på planen i omkring fyra minuter. Den vindsnabbe anfallaren löpte sig fri, och placerade bollen tätt intill bortre stolpen.

Men han var inte klar där. Drygt tio minuter senare upprepade han samma aktion, och gjorde 2–1 – en karbonkopia av 1–1-målet – vilket även blev slutresultatet, och Liverpool fick med sig alla tre poäng hem.

Resultatet innebär att Liverpool klättrar till fjärde plats i tabellen efter tre omgångar. Newcastle, som förlorat två raka matcher, ligger på 13:e-plats.