Tränarna oense i eftersnacket till derbyt

En besviken Karlo Goranci ansåg att Gullringen förtjänade minst en poäng. En lättad Patrik Gunnarsson tyckte att Vimmerby borde ha vunnit med större siffror. Meningarna gick minst sagt isär efter att Vimmerby besegrat Gullringen hemma i derbyt med 2–1.

Glädjefnatt i Vimmerby IF efter Haris Drecos 2-1-mål som blev avgörande i derbyt mot Gullringen.

Glädjefnatt i Vimmerby IF efter Haris Drecos 2-1-mål som blev avgörande i derbyt mot Gullringen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-06-10 23:17

Tre mål och en stenhård kamp över 90 minuter. Det bjöds de 666 åskådarna som hade samlats på Arena Ceos på fredagen på. Om Vimmerbys seger med 2–1 var rättvis beror däremot på vem man frågar.

Först att ge sin syn på matchen var Gullringens spelande tränare Karlo Goranci. Han fick se sitt lag släppa in mål redan i den tredje minuten då Niklas Gunnarsson slog en vass hörna som Gullringens målvakt Petter Gustafsson inte lyckades få undan, utan boxade snarare in den i eget mål.

– Vi bjuder dem på ett mål direkt. Sedan tycker jag att vi hämtar oss väldigt bra. Vi har bollen och det mesta av spelet, även om vi har svårt att få till det på den sista tredjedelen. Vimmerby slår mest långt.

undefined
Gullringen jublar efter Ola Lindbloms kvittering till 1-1.

I den 18:e minuten kom kvitteringen till 1–1. Återigen på en fast situation. Ola Lindblom nådde högst på Sebastian Svartz inlägg och nickade bollen i ribban. Jesper Wärnehall var först på returen och fick till en lös nick. I nästa läge hann Lindblom dit och fick in bollen i mål.

– De får ett mål som är ganska likt vårt. Annars var jag väldigt nöjd med vår inledning. Första kvarten kunde vi har gjort både 2–0 och 3–0. Sedan tog Gullringen över sista halvtimmen av första halvlek, men de skapar inte så mycket chanser utöver målet, sa Patrik Gunnarsson.

Vimmerby fick en drömstart på andra halvlek också. Haris Drecos drömträff betydde 2–1 och att VIF fick kontroll på matchen igen.

– Jag tycker att vi bjöd dem på det målet också. Sedan blir det inget skönspel från något av lagen i andra halvlek utan mest kamp. Vi försöker och gör lite ändringar mot slutet och har lägen att kvittera men lyckas inte. Nu känner jag bara en stor besvikelse. Vimmerby har många bra spelare som är individuellt skickliga, men de har inget eget spel, och då är det svårt att acceptera en förlust, sa Goranci.

Vimmerbytränaren var på betydligt bättre humör efter matchen och tyckte att hans lag vann rättvist.

– Jag är både glad och lättad. Trots att vi bara har 2–1 att gå på tycker jag ändå att vi hade matchen under kontroll och var bättre än dem. Det är vi som skapar chanserna i andra också och vi kunde ha punkterat matchen tidigare, sa Gunnarsson som fick ändra om mycket i sin anfallslinje redan i slutet av första halvlek.

undefined
Anton Brorsson stod för ett piggt inhopp i VIF.

– Både Rickard Thuresson och Ahmed Tarabeih fick kliva av med lårkakor. Joakim Storm och Anton Brorsson fick chansen istället och deras insatser var så pass bra att det knappt märktes att vi behövde göra de ändringarna.

Han hade även all anledning att vara nöjd med Vimmerbys försvarsinsats. Anton Ljungberg fick stopp på Gullringens Ibrahim Doumbia på sin kant och Knut Gunnarsson var planens gigant i mittförsvaret.

– Knut var överallt kändes det som ett tag och fick bort bollen när det behövdes. Han brukar lyfta sig lite extra när det behövs i de viktiga matcherna.

Vimmerbys seger i derbyt innebär att laget tar över serieledningen. Avståndet ned till tabelltrean Gullringen är åtta poäng.

– Det är inte kört för oss på något vis. Vi har Tranås kvar att möta två gånger och Vimmerby en. Sedan har Vimmerby legat under i många matcher så här långt och jag är övertygad om att de kommer tappa poäng förr eller senare. Vi får jobba vidare och ta revansch även om det känns tungt just nu, sa Goranci.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!