Inget kan stoppa Vimmerbys damer – 18–0 på tre matcher: "Överlägsna"

Med två storsegrar i ryggen skulle Vimmerby ta emot Skeninge hemma på ett kylslaget Skobes arena. Det blev återigen inget att snacka om. Hemmalaget vann med 5-0 och VIF-tränaren Daniel Ohlsson konstaterade tredje raka vinsten: - Vi är överlägsna idag, det är klasskillnad.

VIF ångar på och tog tredje raka och klara segern. 5-0 skrevs segersiffrorna till hemma mot Skänninge. Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2017-04-28 20:45

Inför denna match kom Vimmerby med två övertygande storsegrar i bagaget. Annorlunda var det för bortalaget. Skeninge hade förlorat båda sina öppningsmatcher och nu skulle laget ta sig an ett formstarkt Vimmerby.

Direkt från avspark styrde hemmalaget spelet och dominerade totalt. Så skulle också i stort sett hela matchen se ut.
- Som tränare vill jag att vi ska kontrollera matchbilden i varje match. Idag gör vi verkligen det och jobbar på ordentligt allihop.
1-0 kom redan efter fem minuter genom en soloprestation av Maria Anspach. Sedan tryckte hemmalaget på och målen rullade in ett efter vartannat. I den 25:e minuten utökade Hanna Ericsson till 2-0 efter fint förarbete av Anna Karlsson. Både 3-0 och 4-0 skulle komma innan halvtidsvilan. Både målen inprickade av Anna Karlsson.

I halvtid var det alltså redan avgjort och det var svårt för Daniel Ohlsson att begära mer av sina Vimmerbytjejer:
- Det var svårt att motivera när vi var så pass överlägsna som vi var. Vi gör det vi ska plus lite till i första halvlek.

I andra halvlek gick hemmalaget ner sig litet grann. Med ett 4-0-resultat att i ryggen var detta kanske inte heller så konstigt. Det skulle bara komma ett mål till i matchen och det var hemmalagets Nathalie Johansson som stod för det.
- Både vårat anfall och defensiv blir kanske lite väl avslappnade i och med ledningen. Men Skeninge har in princip bara en ordentlig chans i hela matchen.

Slutresultatet skrevs till 5-0 och Vimmerby förstärkte sin förstaplats i serietabellen. De bästa spelarna i hemmalaget var Matilda Strömdahl med sitt otroliga slit matchen igenom. Även Moa Thorstensson ska ha beröm. Det var ingen spelare som föll ur ramen i Vimmerby.