Holmberg vill bygga om från grunden: "Gör en nystart"

Degradering med ett rejält spelartapp som följd. Kisa BK:s nya huvudtränare Alexander Holmberg kommer inte direkt till något dukat bord. "Vi gör en nystart och bygger en struktur från grunden för hela verksamheten. Det känns skönt att gå in i en ny säsong utan press på oss", säger han.

Alexander Holmberg ser fram emot en nystart med Kisa BK.

Alexander Holmberg ser fram emot en nystart med Kisa BK.

Foto: Arkiv

Fotboll2024-01-24 17:30

Kisa BK kommer från en turbulent säsong där spelare kom och gick. Totalt representerade 33 spelare laget under fjolåret där KBK tidigt under hösten fick inse att degraderingen från division 3 skulle bli ett faktum.

Sedan dess har mer än hälften av spelartruppen lämnat. Däribland tongivande spelare som Gustavo Borges, Kevin Dahl, August Storm, Alberis Da Silva, Erik Troqe och Vinicius Rodrigues.

De två sistnämnda presenterades nyligen av Åtvidabergs FF.

– Det är kul att se att Erik och Vinicius får chansen i tvåan med ÅFF. De kom till oss med ambitioner att spela på högre nivå och nu får de det, säger Robert Wass i Kisa BK:s sportgrupp.

Kisa BK har gjort klart med tre nya spelare så här långt, Zack Öst, Arvid Westerling och Kevin Gaines.

Hur många spelare har ni i truppen för dagen?

– Vi har 18 spelare och det kommer att behövas några fler. 

Är du orolig för antalet?

– Nej. Jag har kontakt med ett par spelare från Linköpingstrakten som visat intresse. Vi får se vad det mynnar ut i. Förhoppningsvis klarnar det under februari, säger Alexander Holmberg som är ny huvudtränare inför kommande säsong.

Han fick inleda den med seger i KM i futsal precis innan nyår.

– Det var en rolig början på den resa vi ska göra tillsammans. Det blir verkligen en nystart där vi ska bygga en struktur som ska prägla hela klubbens verksamhet.

Försäsonsträningen inleddes förra veckan och består av ett rent fyspass och två träningar i veckan i bollhallen i Rimforsa.

– Jag tror på att hålla isär momenten. Att träna fys först och sedan spela efter det funkar inte i min värld. 

Hur har uppslutningen varit på träningarna?

– Väldigt blandat, som det brukar vara vid den här tiden på året. De som är där har väldigt bra driv och det känns spännande.

Holmberg vill avvakta med att träna på Kisa IP:s konstgräs tills vädret stabiliserat sig.

– Det är bara onödigt att ge sig ut på en isig plan och riskera skador. Vi har bokat bollhallen i Rimforsa februari ut och det känns väldigt bra att ha fasta tider och kunna vara inomhus.

En träningsmatch är inplanerad senare i februari. Fler är tilltänkta.

– Det är flera lag som hört av sig om matcher, men det är inte riktigt spikat än, säger Holmberg som ser fram emot säsongen.

– Det ska bli skönt att vi kan smyga lite under radarn utan press.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!