Inget A-lag: "Kan inte tvinga folk"

Horn/Hycklinge åkte ur division fem 2018. Sedan har de haft för få spelare och den gångna säsongen kom laget sist i division sex. Nu har nästan hela laget lämnat klubben, som inte ser ut att ställa upp i någon serie kommande säsong.

Det ser inte ut att bli någon division sex-fotboll för vitröda Horn/Hycklinge 2020.

Det ser inte ut att bli någon division sex-fotboll för vitröda Horn/Hycklinge 2020.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2020-01-14 16:10

– Jag kan med 99 procents säkerhet säga att det inte blir något seniorlag, säger HHIF:s ordförande Lotta Roos.

Det är en hel del spelare som har lämnat Horn för andra klubbar i trakten. I nuläget är det ett fåtal spelare kvar.

– Det är ju så att man inte kan ha något lag om inte spelarna finns. Man måste vilja spela med en förening för att det ska bli något vettigt av det, säger ordföranden.

Ännu har de inte helt uteslutit att det blir ett lag, men då ska något exceptionellt hända.

– Man har väl fortfarande hoppet uppe. Det är väl om spelare i närliggande klubbar märker att de inte kommer få så mycket seniorspel som de hoppats. Vi har inte spikat det än och inte dragit bort vår anmälan till förbundet. Men man måste inse fakta och vi lär inte kunna ha något lag.

När måste ni senast ge besked till förbundet?

– Jag har pratat med dem och det är någon gång i början av april, när serien börjar, men vi kommer veta innan dess.

Tidigare har vi berättat om att ett samarbete med BK Boston kan vara aktuellt. Att Vimmerbyklubben då skulle låna ut spelare till Horns division sex-lag.

– Det är nog inte helt avskrivet, men det ser inte ut att bli av. Ledarna har haft en diskussion, och jag vet inte om det är avslutat än, men vi ser det inte som den bästa lösningen. Om vi ska ha något lag här måste huvuddelen av spelarna komma från oss.

Nu tittar Horn/Hycklinge istället på att ha ett utvecklingslag tillsammans med en annan klubb:

– Vi hoppas att det blir någon form av fotboll i alla fall. Det är ändå några som vill spela här fortfarande. Vi har haft telefonkontakt med en klubb och ett intresse finns om att samarbeta i ett utvecklingslag. Vi ska sätta oss ner och diskutera.

De två gångna säsongerna samarbetade HHIF med Djursdala SK i utvecklingsserien, men Lotta Roos vill inte säga om det är DSK de har diskussioner med.

Det är inte bara dystert i Horn/Hycklinge. I höstas drog de igång en ungdomsverksamhet och det har varit stort intresse.

– Vi har ett 40-tal ungdomar som är med i träningar. Det känns kul ur det perspektivet. Sedan är det ju tråkigt att vi inte har något seniorlag. Men det är som det är. Vi i styrelsen kan inte tvinga folk att spela hos oss och vi kan ju inte spela själva. Det är bara att göra det bästa av situationen, avslutar ordföranden.

Lotta Roos, ordförande i Horn/Hycklinge, tror inte att det kommer bli något A-lag nästa säsong. (Arkivbild)
Lotta Roos, ordförande i Horn/Hycklinge, tror inte att det kommer bli något A-lag nästa säsong. (Arkivbild)
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!