Ingen oro trots sex raka: "Spelar så pass bra"

Sex raka förluster. Ändå känner Kisas tränare Alberis Da Silva ingen större oro. "Vi spelar så pass bra. Det gäller bara att vi gör mål så vänder det", säger han inför onsdagens bortamatch mot Nässjö.

Laurenzo Douglas Larky är osäker på spel mot Nässjö.

Laurenzo Douglas Larky är osäker på spel mot Nässjö.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-06-22 08:00

När Kisa mötte Nässjö hemma i premiären i våras vände laget och vann med 2–1. Sedan dess har de båda lagen haft olika trender. Kisa har tappat många placeringar på sistone efter sex raka förluster. Inför omgången är de åtta i serien med 12 poäng och riskerar att halka under nedflyttningsstrecket. 

Nässjö har haft en starkare trend och är fyra i serien på 18 poäng.

– Vi har en jättesvår match framför oss. Nässjö visade upp ett jättefint passningsspel senast vi mötte dem och är det skickligaste laget vi har mött i serien sett till just den biten. Det gäller att vi gör jobbet tillsammans om vi ska ha en chans, säger Alberis Da Silva som var väldigt nöjd med hur laget spelade senast hemma mot Åby.

– Vi gjorde en av våra bästa matcher för säsongen och dominerade spelet helt. Problemet var bara att de gjorde mål på det enda läget de hade. Sedan brände vi många klara chanser och lyckades aldrig göra mål.

1–0-förlusten hemma mot Åby var lagets sjätte raka den här säsongen.

– Sex raka låter inte bra, men det känns konstigt sett till hur matcherna har sett ut. Vi har bra spelare och kan spela väldigt bra, men får inte utdelning för det.

Till onsdagens match saknas Rasmus Bexell som är avstängd. Daniel Malmström Arnesson är tillbaka efter avstängning.

– Laurenzo Douglas Larky klev av och hade ont i ett knä senast. Det är osäkert om han är spelklar mot Nässjö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!