Oavgjort för Hultsfred: "Vi gjorde det bra"

Delade poäng på Knektavallen. Topplaget Ekhagen var laget som styrde det mesta av spelet, samtidigt som Hultsfred kämpade på för att hålla sig kvar i matchen. Ett 0–0-resultat var något som Hultsfreds huvudtränare Sebasthian Svensson kunde känna sig nöjd med.

Hultsfred spelade oavgjort hemma mot Ekhagen.

Hultsfred spelade oavgjort hemma mot Ekhagen.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-06-26 22:22

Det var en match med få chanser där inget av lagen alltså lyckades spräcka nollan. Närmast var Jönköpingslaget Ekhagen som i slutet av matchen fick till ett bra läge. Ett läge som Hultsfreds målvakt Jesper Rüdiger lyckades rädda och därmed fixade poäng till sitt lag.

Känner ni er nöjda med resultatet?

– Vi höll oss till matchplanen och lyckades få med oss ett välförtjänt resultat. Hela laget krigade på bra och gjorde det aldrig lätt för Ekhagen. Vi lägger inte så mycket fokus på resultatet utan mer på att spelet såg bra ut.

Det var ett kollektivt samarbete som låg bakom poängen. Emil Tapper stod för en stabil match där hans noggrannhet höll en viktig roll i matchen. Samma gäller Gustav Föghner som imponerade på sin tränare och fick mycket beröm.

I nästa match så står Malmbäck för motståndet. En match där det kommer krävas minst en lika bra insats.

– Det kommer bli en viktig match som vi ska vara med från start och utmana. Det gäller att vi bygger vidare på det vi visade mot Ekhagen och att vi fortsätter visa självförtroende. 

Malmbäck är för övrigt Hultsfreds sista matchen innan sommaruppehållet. Ett Hultsfred som efter måndagens match mot tabelltrean Ekhagen låg på sjunde plats i serien. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!