Inför premiären: "KV" är tillbaka i lokalfotbollen

Med sin erfarenhet från division 2 och 3 kommer nyförvävet Karl-Viktor Söderquist bli en viktig kugge i IFK Västervik.

Den förre VIF-spelaren Karl-Viktor Söderquist har förstärkt IFK Västervik.

Den förre VIF-spelaren Karl-Viktor Söderquist har förstärkt IFK Västervik.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2020-06-17 11:30

För den lokala fotbollspubliken är Västervikskillen Karl-Viktor Söderquist mest känd för sin tid i Vimmerby IF, där han utvecklades till en nyckelspelare, innan flyttlasset gick till Jönköping.

– Jag har samlat på mig en hel del rutin. Jag känner mig trygg i mig själv och vet hur jag ska spela. Jag ska kunna bidra med stabilitet på mittfältet, säger 23-åringen som numera studerar i Stockholm.

Under sommaren är "KV" hemma i Småland igen och då blir det spel med IFK Västervik i fem-sex matcher. Både Gullringens GoIF och Vimmerby IF väntar före sommaruppehållet.

Vilka förhoppningar ska man sätta på IFK?

– Jag tror att det gynnar oss att det blir en kortare säsong. Det gör att vi har en större chans. Vi har en bra startelva och vi kan hamna på övre halvan. I och med att det är en enkelserie så kan vi röra om ordentligt.

– De tippade topplagen har en press på sig att vinna sina matcher. Det är inte så många som förväntar sig att vi ska besegra exempelvis Vimmerby, men i en match kan allt hända.

Tränaren Fredrik Walfredsson säger följande om vad det betyder att Karl-Viktor Söderquist ska spela med kamraterna:

– Att få in Karl-Viktor är givetvis ett välkommet tillskott i vår trupp. Han är en bolltrygg och hårt arbetande spelare med bra passningsfot.

Hur bra är IFK den här säsongen?

– Vår startelva är inte sämre än den vi hade under stora delar av fjolåret. Utmaningen blir att få ihop det till en fungerande enhet och få det att stämma.

Uppställningen man använder sig av är en 4-1-4-1, med nyckelförvärvet Karl-Viktor Söderquist som sittande mittfältare.

– Vi har pratat om att få med fler spelare i anfallet och att vinna bollen högre upp, säger Walfredsson.

Brodern Nils Söderquist är också ny för säsongen.

På förlustkontot har IFK Västervik tappat flera duktiga spelare till grannklubben VFF, bland andra Tim Håvestam, Klinton Bakiu, Albin Liffner, Christpher Sjöblad och Tobias Bertilsson.

IFK Västerviks premiärlag

Andreas Ohlsson (MV) – Steve Johansson, Shikar Said, Johan Sandqvist, Johnnie Johansson – K-V Söderquist – Nils Söderquist, Mathias Svensson, Awet Shambel Habtu, Albin Golalic – Oscar Ring.

Avbytare: Aleksandar Vujaklija, Viktor Adolfsson, David Mellberg, Fabian Ring, Max Ernstson.

Karta: Bökensved
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!