Efter trendbrottet – nya måstematcher väntar IFK

IFK Tuna lyckades bryta sin trista trend och vinna mot Ölmstad senast. På lördagen väntar en ny måstematch mot bottenkonkurrenten Bankeryd hemma. "Vi har satt oss själva i den här sitsen", säger Tunas Victor Gustafsson.

Victor Gustavssons IFK Tuna vände treden och vann mot Ölmstad borta senast. På lördagen tar de emot Bankeryd hemma i en ny måstematch.

Victor Gustavssons IFK Tuna vände treden och vann mot Ölmstad borta senast. På lördagen tar de emot Bankeryd hemma i en ny måstematch.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-09-24 17:00

IFK Tuna tog sin andra seger för säsongen via 4–1 borta mot Ölmstad. Victor Gustavsson svarade för två av lagets mål då och är lättad över att laget lyckades bryta sviten med förluster.

– De tre poängen satt väldigt skönt och underlättar för fortsättningen också. Jag lyckades bidra med ett par mål och det är ju alltid kul, men huvudsaken var att vi vann, säger han.

Vad som gick snett mitt i säsongen där flera stora förluster följde på varandra har Gustavsson inget bra svar på.

– Det är svårt att sätta fingret på vad vi gjorde bättre senast jämfört med de tidigare matcherna. Vi har hittat lite stabilitet i defensiven i alla fall. Annars känns det som det att mesta har studsat fel för oss och så är det väl ofta för bottenlag. Nu har vi satt oss i den här sitsen och har bara oss själva att skylla på, säger Gustavsson och syftar på att laget ligger tia i serien på negativ kvalplats med tre omgångar kvar att spela.

Tuna har sex poäng och är en poäng bakom såväl Gullringen som Ölmstad. På nedflyttningsplats jagar Bankeryd på fyra poäng och Hallby på tre.

– Det skulle sitta fint med tre poäng mot Bankeryd hemma också. Då skulle läget se lite ljusare ut. Det kan bli tufft mot Bankeryd då de också har mycket att spela för och måste vinna för att inte tappa mark i bottenstriden.

Sedan kan IFK Tuna också se fram emot en häftig avslutning på serien då de har två derbymatcher kvar på spelprogrammet. Först borta mot Vimmerby och sedan mot Gullringen hemma i den sista omgången.

– Det ska bli roliga matcher att spela, men det är ju alltid ovisst i derbyn så det blir inga enkla poäng att ta där heller.

Ett plus för Tuna är att Gustavo Borges var tillbaka i laget senast.

– Det var skönt att ha honom tillbaka. Han bidrar med mycket till vårt anfallsspel och det kan behövas i slutspurten av serien.

Bottenstriden

8 Gullringen 7 poäng -7

Återstående matcher: Haga (b), Bankeryd (h), Höreda (h) Tuna (b)

9 Ölmstad 7 poäng -15

Återstående matcher: Tranås (b), Hallby (h), Tenhult (b)

10 IFK Tuna 6 poäng -17

Återstående matcher: Bankeryd (h), Vimmerby (b), Gullringen (h)

11 Bankeryd 4 poäng -17

Återstående matcher: Tuna (b), Gullringen (b), Tranås (h), Hallby (b)

12 Hallby 3 poäng -9

Återstående matcher: Tenhult (h), Ölmstad (b), Bankeryd (h).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!