Han får tampas mot "bollkallarna" i derbyt

Hultsfred mot Gullringen. Derbydags och ett speciellt möte, inte minst för Rasmus Samuelsson. "Jag spelade i Gullringen 2015 och många av spelarna i deras lag nu känner jag igen som bollkallar från den tiden", säger han.

Rasmus Samuelsson spelar i Hultsfred, men har även ett förflutet i Gullringen. På fredag möts lagen i ett derby på Knektavallen.

Rasmus Samuelsson spelar i Hultsfred, men har även ett förflutet i Gullringen. På fredag möts lagen i ett derby på Knektavallen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-05-03 17:00

Rasmus Samuelsson kom från moderklubben HM IS till Hultsfred inför den här säsongen. 2015 tog han chansen att gå till Gullringen. Den säsongen föll laget ur division tre och han lyckades aldrig göra något större avtryck på den nivån.

– Det kommer ändå blir en speciell match på fredag. Det är alltid kul att möta en klubb man varit i tidigare. 

Lagen möttes tidigt på försäsongen i år. Då vann Gullringen med 3–2. Samuelsson stod för ett av HFK:s mål då.

– Av de spelarna som var med då är det egentligen bara Jesper Wärnehall som är kvar från min tid i Gullringen. Sedan kände jag igen många av deras yngre spelarna. De var bollkallar på matcherna förr. Men det tyder väl på att det var ett tag sen, säger Samuelsson med ett skratt.

Starten på serien för nykomlingen Hultsfred har inte varit så munter. Två raka förluster följdes ändå upp med en övertygande 4–1-vinst borta mot Assyriska senast.

– Det var verkligen en sten som föll från bröstet när vi lyckades vinna den matchen. Jag har hela tiden känt att vi har ett bra lag som kan hävda oss i fyran. Den tröga starten tror jag helt enkelt beror på att vi har varit lite nervösa.

undefined
Rasmus Samuelsson, Hultsfreds FK

Mot Assyriska fick Samuelsson även spräcka målnollan för egen del den. Förra säsongen blev han skyttekung för HM IS med tolv fullträffar, men var ändå en bra bit efter Hultsfreds Diego Urrutia som landade på 30.

Nu bildar de ett giftigt anfallspar tillsammans.

– Det är jättekul att spela med Diego. Han har bra blick för spelet och gör allt för laget, i varje läge. Vårt samarbete funkar bra och det finns ingen prestige i vem som gör målen. Det viktiga är att laget vinner.

Förra året missade Rasmus Samuelsson nästan halva säsongen på grund av en knäskada. Den spökade en del under årets försäsong också.

– När jag började träna med HFK sprang jag omkring och tänkte på knät en del. Jag var rädd för att helhjärtat gå in i dueller. 

Hur känns det nu?

– De senaste månaderna har jag känt mig 100 procent återställd i knät. Däremot har jag haft en skavank i en ljumske, men det har också gått över nu.

Vad tror du om era chanser i fredagens match?

– Jag tror vi har goda möjligheter. Vi har spelat upp oss på slutet och är hungriga att visa vad vi går för på hemmaplan inför en förhoppningsvis stor publik. Det ska bli riktigt roligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!