Ilestedts PSG vidare – slog Lyon med 3–0

Amanda Ilestedts Paris Saint-Germain är vidare till kvartsfinal i franska cupen i fotboll efter klara 3–0 mot stora rivalen Lyon.

Amanda Ilestedt, här i landslagströjan, är tillsammans med sitt Paris Saint-Germain klart för kvartsfinal i franska cupen. Arkivbild.

Amanda Ilestedt, här i landslagströjan, är tillsammans med sitt Paris Saint-Germain klart för kvartsfinal i franska cupen. Arkivbild.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2022-01-29 17:40

Den första halvleken blev mållös men avslutades dramatiskt när Lyons stjärnmålvakt Cristiane Endler, tidigare i just PSG, tvingades utgå skadad. In kom Emma Holmgren – hennes blott andra matchen i klubben – och svenskan fick en tung start på andra halvlek.

Holmgren stod för en fin reflexräddning när Ilestedt gick upp och störde på ett inlägg, men Lyonspelarna lyckades inte få undan bollen ordentligt. I stället hamnade den hos Sandy Baltimore i PSG, som dundrade in 1–0 utan chans för Holmgren.

Tyska landslagsmittfältaren Dzsenifer Maroszán träffade ribban för Lyon med mindre än 20 minuter kvar att spela, men någon kvittering blev det aldrig för laget som dominerat fransk och europeisk fotboll det senaste årtiondet

Kadidiatou Diani satte i stället 2–0 på ett friläge i den 76:e minuten och Marie-Antoinette Katoto avslutade med 3–0 i den 85:e.

Kvartsfinalerna spelas den 6 mars, och lottas den 2 februari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om