IFK Tuna upp i topp efter seger

IFK Tuna är nu serieledare i division 5 Småland nordöstra herr i fotboll efter seger, 2-3 (1-1), borta mot Fårbo.

Fårbo FF förlorade mot IFK Tuna

Fotboll2022-06-03 21:01

IFK Tuna leder serien tre poäng före HM IS. HM IS har dock en match mindre spelad. Fårbo ligger på tolfte plats i tabellen.

Albin Hellenstierna stod för IFK Tunas avgörande mål efter 66 minuter.

IFK Tuna tog en tidig ledning. Gustavo Vieira Borges gjorde målet, redan i 25:e minuten.

Fårbo kvitterade till 1-1 efter en dryg halvtimmes spel, genom Gustav Nilsson. Direkt efter pausen nätade Albin Hellenstierna och gav IFK Tuna ledningen på nytt.

Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Erik Arenius träff och kvitterade för Fårbo.

I 66:e minuten slog Albin Hellenstierna till ännu en gång, och gav IFK Tuna ledningen. Det fastställde slutresultatet till 2-3.

Fårbo har fem förluster på de senaste fem matcherna, medan IFK Tuna har tre vinster och två förluster. Det här var IFK Tunas andra uddamålsseger.

I nästa omgång har IFK Tuna Gunnebo borta på Gunnebo IP, tisdag 7 juni 19.00.