IFK Tuna klart bättre än Ariel på Tunhamra

Redan i första halvlek tog IFK Tuna greppet om hemmamatchen mot Ariel på fredagen.

IFK Tuna vann mot IF Ariel

Fotboll2022-08-12 21:06

Och i andra halvlek utökades 1-0-ledningen och matchen i division 5 Småland nordöstra herr i fotboll slutade 3-0.

IFK Tunas tränare Mattias Gustavsson kommenterade matchen:

- Bra laginsats, trots en onödig utvisning så håller vi ihop det bra. Magnus Pettersson och Hampus Nilsson bäst i Tuna.

Matchen var mållös till IFK Tuna tog ledningen i 38:e minuten, genom Dennis Nilsson. I den 72:a minuten fick IFK Tuna Amed Maslem utvisad, och fick spela med en man mindre sista 18 minuterna.

Oskar Eriksson ökade IFK Tunas ledning med knappa kvarten kvar.

Till slut kom också 3-0 genom Anthon Békési som ökade IFK Tunas ledning i 90:e minuten. Det fastställde slutresultatet till 3-0.

IFK Tuna har en seger, en oavgjord och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Ariel har en vinst, en oavgjord och tre förluster.

I tabellen innebär det här att IFK Tuna nu ligger på tredje plats. Ariel är på sjunde plats.

I nästa omgång har IFK Tuna Storebro borta på Bruksvallen, torsdag 18 augusti 18.45.