IFK Tuna kan börja blicka uppåt

Fyra raka segrar. Ett målskytte som heter duga, och en stark defensiv. Det har IFK Tuna med sig i bagaget inför mötet mot Myresjö/Vetlanda FK. "Det har bara blivit bättre och bättre", säger IFK-tränaren Michael Milton.

IFK Tuna har fått jubla mycket den senaste tiden.

IFK Tuna har fått jubla mycket den senaste tiden.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2019-06-24 06:50

Att benämna IFK Tuna som formstarka är nästan lite i underkant. Det blåvita laget har på deras fyra senaste matcher, som alla resulterat i vinst, skapat 19 mål framåt och enbart släppt in tre bakåt.

– Ja, det är ju rätt så bra, haha. När vi fick till defensiven har vi kunnat jobba mer med övriga bitar i vårt spel, och det har bara blivit bättre och bättre. Nu har vi självförtroende och lite mer flyt i spelet också, säger IFK Tunas tränare, Michael Milton.

På måndagskvällen besöker Myresjö/Vetlanda Tunhamra. Gästerna befinner sig på en femteplats och har endast en mer inspelad poäng, och en match mer spelad än IFK Tuna. Värt att nämna är också att Hvetlanda och Aneby som har två respektive fem poäng mer poäng än Tuna möter varandra under måndagen. Alltså ett ypperligt läge för tabellsexan Tuna att klättra i tabellen.

– Vi har fyra matcher kvar innan uppehållet. Kan vi få med oss lite poäng i våra kommande matcher kan vi nog komma upp en bit på den övre halvan. Det vore väldigt bra med tanke på vår tuffa start på säsongen. För tillfället kanske vi inte behöver titta nedåt i tabellen, säger Milton.

Vad vet du om motståndet?

– Jag var inte med när vi mötte dem i premiären, men vad jag har hört ska de trilla boll bra och vara rätt bollskickliga.

I 8–1-vinsten senast mot Höreda ådrog sig Victor Gustavsson en varning och är därmed avstängd inför den här fajten. Utöver "VG" så är det enbart Filip Gustavsson inte som inte kan medverka, detta på grund av jobb.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!