IFK Tuna föll mot IFK Västervik

IFK Tuna blev besegrade av IFK Västervik på hemmaplan i division 5 Småland nordöstra herr i fotboll, där matchen på fredagen slutade 3-4 (0-3).

IFK Tuna förlorade mot IFK Västervik

Fotboll2023-06-02 21:10

Gästerna IFK Västervik startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara en minut slog Oskar Åberg till.

IFK Västervik gjorde 0-2 i 21:a minuten, när Ali Sherif Ali fick träff.

IFK Västervik gjorde 0-3 i 37:e minuten, när Ali Sherif Ali återigen hittade rätt. Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Johan Lundin och reducerade åt IFK Tuna.

I 60:e minuten nätade Stefan Johansson, och gjorde 1-4.

Reduceringen till 2-4 kom med tre minuter kvar att spela, när Filip Gustavsson slog till och gjorde mål för IFK Tuna.

IFK Tuna reducerade igen i 88:e minuten genom Victor Gustavsson. Det fastställde slutresultatet till 3-4.

För IFK Västervik gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan IFK Tuna fortfarande leder serien, på samma poäng som Tjust.

IFK Tuna tar sig an Tjust i nästa match borta lördag 10 juni 16.00.