IFK Tuna fixade en poäng mot HM IS

HM IS ledde med 2-1 efter första halvlek hemma mot IFK Tuna i division 5 Småland nordöstra herr i fotboll.

HM IS spelade lika mot IFK Tuna

Fotboll2023-07-02 20:01

I andra halvlek jobbade sig IFK Tuna in i matchen. Till slut blev det en poäng var till lagen, matchen slutade 3-3.

Det var fjärde matchen i rad utan seger för HM IS.

HM IS fick en bra start på matchen. Jonatan Green slog till, redan i elfte minuten.

Laget ökade ledningen till 2-0 i 25:e minuten, när Jonatan Green återigen fick träff.

I 32:a minuten nätade Johan Carlsson på straff, och reducerade åt IFK Tuna. I 65:e minuten slog Jonatan Green till, och gjorde 3-1 och fullbordade därmed sitt hattrick.

Reduceringen till 3-2 kom i slutminuterna, med fyra minuter kvar att spela, när Filip Gustavsson slog till och gjorde mål för IFK Tuna.

Men IFK Tuna hann ändå med ett kvitteringsmål. Anton Carlsson gjorde det på övertid. Det fastställde slutresultatet till 3-3.

Noterbart är att.

HM IS har en seger, en oavgjord och tre förluster och 11-23 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan IFK Tuna har två vinster, två oavgjorda och en förlust och 15-12 i målskillnad. Det här var HM IS:s andra oavgjorda match den här säsongen.

För HM IS gör resultatet att laget nu ligger på nionde plats i tabellen, medan IFK Tuna är på andra plats.

HM IS tar sig an Stjärnan i nästa match hemma lördag 12 augusti 16.00. IFK Tuna möter Djursdala borta fredag 7 juli 19.00.