På lördagen mötte IFK Tuna Ruda i en riktig seriefinal i division 5 Småland nordöstra herr i fotboll.

IFK Tuna förlorade mot Ruda IF

Fotboll2023-09-09 18:13

Matchen slutade med seger för bortalaget Ruda med 2-7 (1-4).

Med fyra omgångar kvar är IFK Tuna på andra plats i tabellen, och Ruda leder serien. Sex poäng skiljer lagen åt.

Efter åtta matcher i rad med poäng blev det till slut förlust för IFK Tuna.

Ruda fick en bra start på matchen. Robin Almqvist slog till, redan i 17:e minuten.

Ruda gjorde 0-2 i 22:a minuten, när Anton Johnsson fick träff.

Bara tre minuter senare var det Robin Almqvist som såg till att Ruda ökade ledningen på nytt, till 0-3.

I 33:e minuten nätade Anton Carlsson på straff, och reducerade åt IFK Tuna.

Ruda gjorde också 1-4 strax före halvtidsvilan, genom Robin Almqvist som med målet fullbordade sitt hattrick. Direkt efter pausen slog Robin Almqvist till ännu en gång och ökade Rudas ledning.

I 66:e minuten slog Robin Almqvist till på nytt, och gjorde 1-6.

Christoffer Karlsson gjorde dessutom 1-7 i 69:e minuten.

Anton Carlsson, återigen, reducerade för IFK Tuna i 80:e minuten. Mer än så blev det dock inte för IFK Tuna.