IFK Göteborg föll – när Berg skulle hyllas

Marcus Berg skulle hyllas. Då pajade Sirius stämningen när laget besegrade IFK Göteborg med 1–0 på Gamla Ullevi. Förlusten var "Blåvitts" första på två månader. –Mycket var dåligt idag, säger Gustav Svensson.

Daniel Stensson efter att ha gjort 1–0 till Sirius.

Fotboll2023-10-07 19:29

Fem segrar, två oavgjorda – noll förluster. Vårens kanske främsta krislag har fått upp farten rejält efter förlusten mot IFK Norrköping (0–3) i början av augusti.

Förhoppningen var tre nya blåvita poäng när Sirius kom på besök till Göteborg på lördagen. Så blev det inte.

För Sirius – som är inne i en egen formtopp – ville annorlunda och vann knappt med 1–0. Avgörande den här gången blev Daniel Stensson.

I början av den andra halvleken placerade lagkaptenen in ledningsmålet efter ett inspel från lagkamraten Tashreeq Matthews.

– VI har haft många bra matcher i rad men idag var det inte alls samma känsla, säger Gustav Svensson till Discovery+ efter förlusten.

Känslosam hyllning

Efter en känslosam hyllning till Marcus Berg, som på grund av skador tvingades avsluta karriären i förtid för några veckor sedan, kom IFK Göteborg till planen med frenesi.

Sirius hade inledningsvis fullt sjå med att bara försöka freda det egna målet.

– De kommer ut som vi tror att de ska göra med massa energi och med publiken i ryggen. Första kvarten har vi det tufft, sade bortalagets Daniel Stensson till Discovery+ i halvtidspausen.

IFK Göteborg tvingade målvakten David Mitov Nilsson till flera räddningar – men något mål blev det aldrig. I stället åt sig Sirius in i matchen och i början av den andra halvleken tog Uppsalalaget också ledningen genom lagkaptenen Stensson.

Tre poäng till kvalplats

IFK Göteborg tryckte på för en kvittering. Men precis som i den första halvleken fick hemmalaget inte till något mål trots ett stort spelövertag.

Resultatet innebär att IFK Göteborg fortfarande har tre poäng ned till kvalplatsen och en match mer spelad än BP. Sirius – som nu vunnit fyra raka matcher – går i sin tur om IFK Göteborg i den allsvenska tabellen.

– Vi gör en fantastisk laginsats. Alla offrar sig och spelar med hjärtat. Det är en otrolig känsla, säger Siriusmålvakten David Mitov Nilsson till Discovery+.

Marcus Berg hyllades när IFK Göteborg mötte Sirius på Gamla Ullevi i Göteborg.