Hyllas efter drömmålet: "Oj, en resa?"

En målvaktstavla höll på att förstöra kvällen. Då sköt Adam Hellborg hem segern till Sirius (2–1) med sitt första allsvenska mål i karriären. Ett klassmål dessutom: –Jag har sagt till honom att han får välja vad han vill. En resa, ett helrör, en fin middag. Vad som helst, säger Siriusmålvakten David Mitov Nilsson innan han ger segerskytten en puss på kinden.

Adam Hellborg nätade mot Varberg.

Fotboll2021-10-16 19:52

Sirius har haft svårt för Varberg i lagens tre tidigare möten i allsvenskan men nu hade man bestämt sig, den här matchen skulle bara vinnas.

– Det var en otroligt viktig match för oss och Varberg är ett lag som vi ska slå här hemma. Det är väldigt tajt runt vår plats i tabellen och ner mot kvalplats så varje poäng är viktig. Varberg hemma var en stor potentiell trea för oss, säger David Mitov Nilsson.

Och det började bra då Siriusbacken Marcus Mathisen i slutminuterna av första halvlek gjorde ett inlägg som lite otippat och av egen kraft studsade sig genom Varbergs straffområde och in i mål vid bortre stolpen (1–0).

Dråplig tavla

Men så kom då, i 72:a minuten, kvällens mest dråpliga ingripande då David Mitov Nilsson råkade lägga ett utspel rakt framför fötterna på Varbergsmittfältaren Victor Karlsson som vände spelet och kyligt rullade in kvitteringen till 1–1 under benet på Siriusmålvakten.

Mitov Nilsson, som haft problem med ljumskarna, hade dem inlindade i ispåsar när han mötte media efter matchen.

– Jag kunde inte sparka ut helt enkelt och försökte hitta en kort lösning i stället vilket sätter både mig och laget i skiten. Det var såklart jättetungt men man får ställa om direkt och försöka göra det bästa i resten av matchen och det gör vi nu. Jag hade tur, jag hade Adam vid min sida, säger Mitov Nilsson och kastar en öm blick mot sin lagkamrat som fem minuter efter Varbergs kvittering nu gjorde sitt första allsvenska mål i karriären.

"Får välja och vraka"

Ett vackert mål där Edu Sylisufaj spelade fram bollen till Adam Hellborg som vände 180 grader och skickade upp bollen i nättaket.

– Riktigt snyggt och riktigt otippat. Adam är väl inte den första jag sätter på målskyttslistan men han gör det otroligt bra och räddar tre poäng år oss. Han kunde inte ha gjort det vid ett bättre tillfälle heller. Det är bara buga och tacka och jag har redan sagt, ta vad du vill ha. Jag står för det. Efter en så här viktig trea så får han välja och vraka, säger Siriusmålvaken med ett brett leende.

Segerskytten själv konstaterar blygsamt att:

– Jag har gjort såna där mål förr men på träning. Jag gör mål på träning ibland också, tro det eller ej. Men det var skönt att få göra det i en match också. Äntligen.

TT: Du får tydligen vad du vill ha nu så vad väljer du? En resa kanske?

– Oj, en resa? Vi får se… nej jag tar nog ett till allsvenskt mål i stället. Jag får göra det här till en vana, säger Adam Hellborg.