Bexell imponeras av Gullringens unga garde

Har Gullringen tillräckligt med bredd i truppen för att vara med och slåss i toppen av fyran i år? Det tycker i alla fall återvändaren Rasmus Bexell. "Det finns många unga spelare som vill mycket och bidrar till konkurrens om startplatserna", säger han.

Rasmus Bexell har störts av skadeproblem på försäsongen, men känner sig redo för spel till seriepremiären.

Rasmus Bexell har störts av skadeproblem på försäsongen, men känner sig redo för spel till seriepremiären.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-26 06:30

AVSPARK 2023

Den tilltänkta seriepremiären för Gullringen har ställts in två gånger om. Först var det Aneby hemma som inte blev av. Förra helgen fick mötet med Ölmstad borta skjutas på framtiden.

Att seriepremiären istället sker hemma mot Malmbäck på lördag är något som passar Rasmus Bexell.

– Ja, jag har haft lite problem med såväl baksida lår, en ljumske och ett knä på försäsongen. Jag tappade tre veckor träning på det och har känt att jag ligger lite efter. Nu får jag lite extra tid på mig och kan spela mer, även om jag inte är redo för 90 minuter än, säger han.

undefined
Rasmus Bexell är tillbaka i Gullringen.

31-åringen är tillbaka i Gullringen efter en säsong med Kisa BK i division tre. Där agerade han mest inhoppare och känner att spel i division fyra är en bättre nivå.

– Ja, man blir ju inte yngre med åren. Jag trivdes väldigt bra under min tidigare sejour i Gullringen. Det är ett skönt gäng så det ska bli väldigt roligt att spela här igen.

undefined
Rasmus Bexell har gjort en hel del mål för Gullringen genom åren.

Utifrån sett har Gullringen en slagkraftig startelva som ska duga bra i fyran. Många ställer dock ett frågetecken för om bredden i truppen är tillräckligt stark.

– Jag har hört många som tycker det också, men håller inte med. Jag tycker att vi har bra bredd i truppen. Det finns många unga spelare som knackar på dörren och vill in i startelvan. Det märks inte minst när vi spelar unga mot gamla på träningarna. Det händer faktiskt titt som tätt att vi äldre åker på däng mot de yngre.

 Är det några av de yngre spelarna som du särskilt vill lyfta fram?

– Herman Lynbech och Felix Johansson är två spelartyper som gör mycket nytta för laget. Dessutom tror jag att Hugo Johansson kan blomma ut på allvar i år.

Ola Lindblom är ny i tränarstaben i år och leder laget tillsammans med Patrik Wärnehall. 

Hur har det fungerat? 

– Jag får ju koppla bort att jag är "tjenis" med Ola sedan tidigare. Han kommer tillföra mycket som tränare med sin rutin. Det märks verkligen att han vet vad han pratar om. Jag tror att det kommer funka klockrent med dem som tränare.

undefined
Rasmus Bexell kommer inte ta många djupledslöpningar, men har en viktig roll på topp som targetspelare.

Division 4 Norra har redan börjat och Ekhagen är ensamma om att ha inlett med två raka segrar. Däremot har tippade topplaget Tranås bara tagit en poäng på två omgångar. Gullringens premiärmotståndare Malmbäck besegrade Hultsfred med 4–1 borta senast.

– Det kommer att bli en spännande serie. Vi ska absolut vara med och göra upp i toppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!