Hultsfredsduo på väg till Myresjö/Vetlanda?

Myresjö/Vetlanda har länge spelat i de högre divisionerna, men spelar sedan förra säsongen i division 4. Nu ska de försöka ta sig tillbaka till trean och ett par av vår trakts spelare är intressanta för klubben.

Jerker Einarsson, tidigare tränare för Hultsfreds FK, nu i Myresjö/Vetlanda, vill att laget slåss i toppen av division 4.

Jerker Einarsson, tidigare tränare för Hultsfreds FK, nu i Myresjö/Vetlanda, vill att laget slåss i toppen av division 4.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-11-26 15:56

– Som gammal spelare i Myresjö tycker jag att det är en förening som ska tillhöra de övre divisionerna.

Det säger MVFK:s tränare Jerker Einarsson, som tidigare varit tränare i Hultsfreds FK. 

Kopplingarna till Hultsfred kommer väl till pass när Jerker ska försöka värva in spelare. Två potentiella förstärkningar är HFK-spelaren Kevin Olsson, samt Erik Ståhlgren, som bor i Hultsfred men spelar för Högsby. 

– De har varit här och provtränat. Det är inget klart, men vi för diskussioner och är intresserade av både Erik och Kevin, säger Einarsson. 

Däremot har mycket duktige Mladen Bucanin bytt till Hvetlanda GIF, som likt MVFK spelar i division 4 nordöstra Småland. Alltså samma serie som våra lokala lag. Även Darko Kikanovic lämnar Myresjö/Vetlanda, för Nässjö FF. 

Jerker Einarsson hoppas att hans Myresjö/Vetlanda kan vara med i toppen.

– Det är tufft, och vi vet inte hur laget kommer se ut än, men tanken är så klart att vara högt upp och vinna så många matcher som möjligt. 

Vilka tror du kommer konkurrera i toppen?

– Vimmerby, Tenhult och Tranås, som kommer från division 3, har press på sig. Hvetlanda GIF kommer nog också vara med där uppe. De har värvat en av våra bästa spelare, och vill ha ett tronskifte i stan, säger Jerker och lägger till:

– Annars tycker jag att det är en väldigt jämn och tuff serie, med många bra lag. Det kommer bli jättekul.

Kevin Olsson, till vänster, kan lämna Hultsfreds FK för Myresjö/Vetlanda
Kevin Olsson, till vänster, kan lämna Hultsfreds FK för Myresjö/Vetlanda
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!