Hultsfreds FK F14 är vidare till finalen

Final i Bullerby Cup väntar för Hultsfreds FK F14 efter en 2–1-seger mot Wreta Kloster/Ljungsbro i semifinalen.

Hultsfreds FK F14 firar avancemang till finalen.

Hultsfreds FK F14 firar avancemang till finalen.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2019-07-27 10:28

Hultsfreds FK:s F14-lag fick en strålande start på lördagen. I semifinalen mot Wreta Kloster/Ljungsbro vann laget med 2–1 och får därmed spela final i Bullerby Cup under lördagskvällen. Målskyttarna för HFK var Elin Lindqvist och Ida Lipic.

– Vi var lite bättre men ställde till det för oss en gång, och då fick de en kontring och kunde reducera. Men innan kändes det rätt stabilt, sen efter det höll vi ihop det bra ändå. Men det är alltid farligt att leda med bara ett mål. Det räcker med en slumpstuds så är det utjämnat, säger HFK-tränaren Per Tuvesson.

HFK inledde målskyttet tidigt, och utökade kort efter ledningen till 2–0. Fasta situationer var segerreceptet för Hultsfred denna match, då bägge fullträffarna var hörnmål.

– Det var en fin nick på förstastolpen och vid det andra av målen boxade målvakten och vi kom först på andrabollen, säger Tuvesson.

I finalen väntar nu Lindsdal som besegrade VIF i semifinalen med 2–1. I gruppspelet möttes HFK och Lindsal, då fick de grönvita se sig besegrade med 1–0.

– Lindsal var jäkligt bra. Nu har vi revansch att utkräva, konstaterar Per Tuvesson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om