Hultsfred vann bottenmötet – tog säsongens första poäng

Hultsfreds FK kan nu räkna in säsongens första poäng i division 4. Det blev bortavinst med 4–1 mot Assyriska IK och Diego Nicolas Toribio Urrutia blev tvåmålsskytt, "Någon form av lättnad är det", säger Sebasthian Svensson.

Alexander Gustafssons Hultsfreds FK vann bottenmötet mot Assyriska med 4-1.

Alexander Gustafssons Hultsfreds FK vann bottenmötet mot Assyriska med 4-1.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-29 18:49

Hultsfreds FK och lördagens motståndare Assyriska IK gick in med samma förutsättningar när lagen skulle drabba samman i den tredje omgången. Båda stod på noll poäng inför och var på jakt att få säsongens första trepoängare. Bottenmötet var tajt målmässigt en stund innan bortalaget Hultsfred kunde gå och avgöra. 

Seger med 4–1 och säsongens första seger och trepoängare var ett faktum. Diego Nicolas Toribio Urrutia blev stor matchhjälte med två mål i matchen. Arvid Eckerstig och Rasmus Samuelsson hittade också nätet i slutskedet av lördagens bottenmöte. 

– Någon form av lättnad är det. Vi är påkopplade från början och dominerar hela matchen. Det blir en skönare hemresa när man åker med 4–1 med mersmak. Vi tar inte bara med oss ett bra resultat, utan även också en bra insats. I dag visar vi ett go i laget och nu blir det lite andrum med tre poäng. Det var en fruktansvärt bra insats, säger Hultsfreds FK:s huvudtränare Sebasthian Svensson efter slutsignalen till Vimmerby Tidning. 

Du var aldrig orolig att Assyriska skulle komma tillbaka?

– Vi hade kontroll, inget snack om saken. Deras mål och kvittering kom från ingenstans på en hörna. När det blev 2–1 till oss satt vi mest och bara väntade på att 3–1 skulle komma. 

Hultsfreds FK har nu en seger och två förluster på sina tre inledande matcher i serien. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!