Hultsfred utklassat av Runsten/Möckleby hemma

Hultsfred åkte på en riktig smäll när laget förlorade på hemmaplan mot Runsten/Möckleby med hela 0-12 (0-3) i division 3 Småland östra dam i fotboll.

Hultsfreds FK förlorade mot Runsten/Möckleby IF

Fotboll2023-06-11 19:19

Hultsfreds lagledare Christian Johansson kommenterade matchen:

- Att vi gör det bra första 20 minuter, när runsten får 0-1 så tappar vi det och slutar göra det vi pratat om innan matchen, tyvärr så fortsätter det även i andra halvlek, vi slutar jobba som ett lag helt enkelt.

Runsten/Möckleby fick en bra start på matchen. Alma Folkesson slog till, redan i 17:e minuten.

Runsten/Möckleby gjorde 0-2 i 32:a minuten, när Caisa Andersson slog till.

Runsten/Möckleby ökade ledningen till 0-3 i 35:e minuten, när Caisa Andersson ännu en gång fick träff. Direkt efter pausen gjorde Jennifer Hedin mål och ökade Runsten/Möcklebys ledning.

I 52:a minuten slog Caisa Andersson till, och gjorde 0-5 och fullbordade därmed sitt hattrick.

Med en halvtimme kvar att spela fick Alma Folkesson träff på nytt och ökade ledningen för Runsten/Möckleby.

I 75:e minuten ökade Sara Olsson ledningen ytterligare.

Alma Folkesson ökade Runsten/Möcklebys ledning som med målet fullbordade sitt hattrick i 78:e minuten.

Runsten/Möckleby ökade ledningen på nytt, till 0-9, bara sju minuter senare genom Elin Eriksson.

En minut senare var det Wilma Salebäck som såg till att Runsten/Möckleby också gjorde 0-10.

En minut senare var det Wilma Salebäck som såg till att Runsten/Möckleby satte 0-11.

Runsten/Möckleby gjorde också 0-12 genom Alma Folkesson i 89:e minuten. Det fastställde slutresultatet till 0-12.

Alma Folkesson gjorde fyra mål för Runsten/Möckleby och Caisa Andersson gjorde tre mål för.

För Runsten/Möckleby gör resultatet att man nu leder serien, medan Hultsfred är på tolfte och sista plats.

Nästa motstånd för Hultsfred är Västervik. Lagen möts söndag 18 juni 17.00 på Bökensved.