Hultsfred upp i topp efter seger

Tack vare 3-1 (2-1) hemma mot IFK Tuna är Hultsfred ny serieledare i division 5 Småland nordöstra herr i fotboll.

Hultsfreds FK vann mot IFK Tuna

Fotboll2022-08-26 20:35

Laget ligger på samma poäng som tvåan Tjust men toppar tabellen. Tjust har dessutom en match mer spelad. Efter fredagens match på Knektavallen ligger IFK Tuna på femte plats.

IFK Tunas tränare Mattias Gustavsson om matchen:

- Jag tycker att vi är värda minst en poäng. Hultsfred började bäst, men sedan tycker jag att vi tog över och borde fått utdelning. Hultsfred fick en billig straff när vi jagade kvittering som de gjorde 3-1-målet på. Andre Frodig och Simon Pettersson var bäst i Tuna.

Segern var Hultsfreds sjunde på de senaste nio matcherna.

Hultsfred gjorde första målet. Emil Tapper slog till, redan i sjunde minuten.

Laget ökade ledningen till 2-0 tidigt i matchen, genom Tobias Nilsson, i tionde minuten.

IFK Tuna reducerade till 2-1 efter en knapp halvtimmes spel, genom Anton Carlsson. Det dröjde till den 73:e minuten innan Diego Nicolas Toribio Urrutia ökade ledningen. Det fastställde slutresultatet till 3-1.

Hultsfred har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan IFK Tuna har två vinster och tre förluster.

Lördag 3 september 16.00 spelar Hultsfred hemma mot Tjust. IFK Tuna möter HM IS borta på Slättvallen söndag 4 september 16.00.