Hultsfred ny serieledare efter seger

Det blev 6-3 (3-1) hemma för Hultsfred mot Fredriksdal i söndagens match.

Hultsfreds FK vann mot Fredriksdals BK

Fotboll2022-06-19 19:19

Därmed är laget serieledare i division 3 Småland norra dam i fotboll, två poäng före Holsby, efter åtta spelade matcher. Fredriksdal ligger på sjätte plats i tabellen.

- En bra match från vår sida som vi vinner välförtjänt, första 30 minuterna är riktigt bra från vår sida sedan blir vi något oorganiserade vilket vi tränare tar på oss. Andra halvlek kontrollerar vi på ett bra sätt och är väl bara på några fasta situationer som de hotar oss, kommenterade Hultsfreds tränare Fredrik Widéen.

Segern var Hultsfreds fjärde på de senaste fem matcherna.

Hultsfred startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Matilda Hemmingsson gjorde målet, redan i tolfte minuten.

Hultsfred ökade ledningen till 2-0 i 21:a minuten, åter igen genom Matilda Hemmingsson.

Hultsfred ökade också ledningen till 3-0 i 22:a minuten, genom Elsa Nilsson.

Fredriksdal reducerade till 3-1 bara en minut senare genom Erika Josefsson. Direkt efter pausen gjorde Caroline Phalén mål och ökade Hultsfreds ledning.

I 54:e minuten slog Julia Ingemarsson till, och gjorde 5-1.

Två minuter senare var det Edna Ganovic som såg till att Hultsfred ökade ledningen på nytt, till 6-1.

Fredriksdals Fanny Jansson gjorde 6-2 i 68:e minuten.

Fredriksdal reducerade igen i 82:a minuten genom Ebba Warrén. Det fastställde slutresultatet till 6-3. Men mer än så orkade Fredriksdal inte med.

Hultsfred har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Fredriksdal har en vinst, en oavgjord och tre förluster.

I nästa omgång har Hultsfred Tranås B hemma på Knektavallen, onsdag 22 juni 19.00.