Hultsfred missade kvalplatsen

Inför säsongens avslutande omgång var det ovisst om den sista kvalplatsen. Hultsfred låg två poäng bakom serietvåan Hossmo BK, men efter bortaförlusten mot Västervik stod det klart – laget missar kvalplatsen.

Hultsfred missade kvalplatsen med  fem poäng. "Vi är naturligtvis besvikna", säger lagets tränare Jerker Einarsson.

Hultsfred missade kvalplatsen med fem poäng. "Vi är naturligtvis besvikna", säger lagets tränare Jerker Einarsson.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-10-06 18:32

– Det hade kanske varit rättvist med oavgjort. Västervik började lite piggare och hade konstigt nog mer vilja än oss. Vi åker dit och har en kvalplats att spela om och då vill man ju gärna att man ska se lite vilja direkt, säger lagets tränare Jerker Einarsson.

Varför kom ni inte riktigt upp i nivå?

– Det är svårt att säga. Vi saknade lite spelare och en del blev sjuka strax innan avspark, men det är ingenting som ska påverka egentligen. Jag vet inte om vi har lite prestationsångest och är rädda för att gå framåt eftersom matchen gällde mycket. Nu hade det inte gått vägen ändå eftersom Hossmo vann.

Hur känns det att missa kvalplatsen på målsnöret?

– Vi är naturligtvis besvikna över att vi inte lyckades hålla avståndet till Hossmo. Vi har varit med och spelat om kvalplatsen ända till slutet, och målsättningen var ju att vara med där uppe. I slutändan så tror jag inte att vi riktigt är redo för att ta klivet upp, men med ett år till så tror jag att vi kan hitta lite bättre lösningar på planen.

Du blir ju kvar även nästa år i klubben, var det ett naturligt val att förlänga?

– Jag bestämde mig ganska fort för att fortsätta ett år till. Får man två år och möjligheten att behålla de flesta spelarna så tror jag att man kan förändra ganska mycket. De förändringar spelmässigt som jag har försökt få in i laget tycker jag man har sett spår av här i slutet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!