Hultsfred ett steg närmare seriesegern

Hultsfred tog ett stort steg mot seriesegern när devann med 3–0 mot Ariel hemma. De fick dessutom hjälp av Södra Vi som spelade oavgjort mot IFK Västervik. I bottenkampen tog Storebro en skön seger mot Gunnebo.

Hultsfred vann mot Ariel och är på god väg mot seriesegern.

Hultsfred vann mot Ariel och är på god väg mot seriesegern.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-09-18 19:08

Hultsfred–Ariel 3–0 (2–0)

Hultsfred hade en överkomlig uppgift på förhand mot ett Ariel som kom med en tunn trupp och inte hade mycket att spela för. HFK vann också med 3–0, men segern var inte alls lika övertygande som siffrorna säger.

– Nej, vi gjorde ingen bra match. Vi fick visserligen 2–0 att gå på i första, men släppte till två jättelägen där målvakten Erik Arvidsson Hoffman klev fram och räddade oss. Jag hoppades att vi skulle tända till lite av det, men det var ganska krampaktigt i andra också. Sedan hade vi det ändå ganska bra under kontroll och missade ett par klara chanser, sa tränaren Sebasthian Svensson.

HFK har nu tre poäng och 17 plusmål att gå på mot tabelltvåan IFK Västervik.

– Vi har Storebro och Gunnebo kvar att möta och det är ju rätt lag på pappret att ha. Det gäller dock att vi tar jobbet hela vägen in.

Södra Vi–IFK Västervik 1–1 (0–1)

Södra Vi knep en poäng mot topplaget och tog därmed ett stort steg mot säkrat kontrakt i femman. Tränaren Pierre Brorsson var nöjd med insatsen.

– Vi hade en plan som vi följde väldigt väl. Även att vi släppte in 1–0 lite billigt så kämpade vi på och gav oss inte, sa han.

I andra halvlek jagade SVIF och fick till slut in kvitteringen till 1–1. Martin Brorsson stod för målet i den 75:e minuten.

– Sedan fick Västervik bra tryck på oss till slut och hade ett skott i stolpen bland annat. Vi höll ändå undan och tog en viktig poäng, sa Pierre Brosson som gav plus till Jonatan Gustafsson, Filip Frejd och Martin Brorsson.

Gunnebo–Storebro 3–4 (1–1)

Storebro vände trenden och vann en tuff kamp. 

– När Gunnebo gjorde 2–1 visade killarna en otrolig moral och det ger också utdelning med två snabba mål. Jag är mycket stolt över grabbarnas insats, sa Storebros tränare Peter Magnusson.

Målen Storebro: Bellal Adem Nur, Arbnor Mataj, Robin Flöisbon och Linus Hemmingsson.

HM IS–Timmernabben 2–5 (2–1)

Det svängde flera gånger om. Gästerna tog ledningen innan HM IS vände och ledde med 2–1 i halvtid. I andra vände Timmernabben snabbt till 3–2 och sedan orkade inte hemmalaget resa sig utan det rann iväg till 5–2.

Målen HM IS: Gibril Bah och Kristoffer Oskarsson.

StjärnanIFK Tuna 5–0 (2–0)

Tuna hade en liten chans att nå en kvalplats uppåt, men spelade sannolikt bort den efter en blek insats borta mot Stjärnan.

Hemmalaget hade 2–0 att gå på i halvtid och sprang sedan ifrån till 5–0 i andra halvlek.

Linghem–Hägerstad 5–0 (3–0)

Hägerstad hade en riktigt tung match borta mot tabelltvåan Linghem. Det blev förlust med hela 5–0. Hela laget kan betydligt bättre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!