Lokala tränarna inför hösten: "Vi har ställt in siktet"

Snart drar den lokala fotbollens seriespel igång igen. Vi checkade läget med ett par av tränarna till några av traktens bästa herrlag. "Många spelare har vuxit i mina ögon", säger en av tränarna.

Alberis da Silva, tränare i KBK, är laddad inför höstpremiären 5:e augusti.

Alberis da Silva, tränare i KBK, är laddad inför höstpremiären 5:e augusti.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-07-27 19:16

Höstens seriespel är bara dryga veckan bort för flera av våra lokala lag. Ett av lagen som har premiär lite före de andra, sjunde augusti, är Rimforsa IF. Laget ligger för närvarande på en fjärdeplats på lika många poäng som tredjeplacerade AC Studenterna i Division 4 Västra Östergötland, med sex poäng upp till förstaplatsen. Rimforsa IF-tränaren Mats Andersson är kluven när det gäller vårens prestation:

– Det har varit lite svajigt under våren måste jag ändå säga. Anfallsspelet har inte riktigt suttit och på samma gång har vi släppt in mycket mål. Men jag tycker ändå att vi har hittat en stabilitet nu på slutet, säger han och syftar på de sista matcherna laget spelade i våras:

– Vi vann våra tre senaste matcher i serien. Mot Malmslätt blev det 4–1 och Mjölby besegrade vi med 3–1. Vi fick även med oss en 3–2-seger i mötet med BK Zeros dessförinnan. Så det har bara gått bättre o bättre.

Laget har kommit igång ordentligt med träningen, och har hela fyra pass den här veckan.

– Ja, denna tisdagen hade vi första träningen, sedan blir det tre pass till den här veckan. Därefter två till tre träningstillfällen nästa vecka, med seriens premiärmatch på söndagen. Vi kommer framför allt öva mycket på anfallsspelet så att det sitter när serien kommer igång.

Rimforsa spelar sin premiärmatch hemma mot Grebo IK, ett lag som tränare Andersson anser blir tuffa att möta.

– Det blev oavgjort mot dem i Östgötacupen. Sedan förlorade vi faktiskt mot dem i serien första gången vi möttes. Så nu blir det revansch. Vi har absolut en stor chans att ta tre poäng, men det kommer bli väldigt jämnt. Det var ett taggat Rimforsa-gäng jag såg på träningen häromdagen, så jag har all tro i världen på att vi vinner öppningsmatchen.

Även Kisa BK har börjat ladda om batterierna inför höstens seriepremiär. Tränaren Alberis Da Silva ser tillbaka på våren som utvecklande för laget.

– Om vi bortser från tabelläget, så tycker jag att våren var väldigt positiv för vår del. Vi vann flera svåra matcher och det är otroligt viktigt för självförtroendet. Så nu blir det att ge järnet igen i höst.

Ett varierande träningsupplägg

– Vi har valt att ha ganska mycket ledig tid faktiskt. Alla har fokuserat på ett eget träningsprogram som passar var och en. Vi samlades och hade gemensam träning i måndags, och kommer ha ett lite hårdare upplägg nu inför höstsäsongens start.

Kisa-tränaren har gjort upp en plan och säger sig vara redo för att ta sig an höstens bataljer.

–Nu i höst kommer vi fokusera mycket på att spela framåt i planen och vara starkare i offensiven. Vi har ställt in siktet på att göra mycket mål, samtidigt som vi ska trappa ner på misstagen vi gjort ute på planen, där bolltappen har varit avgörande för oss, säger han och fortsätter:

– Om alla bitar faller på plats så ska vi kunna vinna mycket mer nu i höst, och´det gäller att vi jobbar som ett lag för att nå hela vägen dit. 

När det gäller truppen så ser den i princip likadan ut som i våras. Men ett par spelare verkar särskilt intressanta menar tränaren.

– Många av spelarna har vuxit i mina ögon, och jag är riktigt taggad på att se hur vi kommer igång med spelet nu när höstsäsongen närmar sig. Flera av killarna kommer garanterat att prestera starkare än vanligt, säger Da Silva.

Kisa BK spelar sin första match för höstsäsongen 5:e augusti mot Hvetlanda GIF.

Rimforsa IF:s tränare Mats Andersson tror på stenhård träning innan seriestarten.
Rimforsa IF:s tränare Mats Andersson tror på stenhård träning innan seriestarten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!