Rambin fick syna det röda – Rimforsa missar kval

Rimforsas viktiga spelare Daniel Rambin fick syna det röda kortet när man spelade 1-1 borta mot Malmslätt på söndagen. Jobbigt tapp för huvudtränare Mats Anderssons RIF som nu missar kvalspel. "Det ville sig inte för oss den här säsongen", säger han.

Daniel Rambin fick syna det röda kortet mot Malmslätt.

Daniel Rambin fick syna det röda kortet mot Malmslätt.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-24 18:35

1-1 mot Malmslätt var Rimforsas fjärde raka match utan seger och eftersom tvåan Grebo vann sin match är nu hoppet om kvalspel borta för RIF

– Det räckte tyvärr inte hela vägen i år, säger Mats Andersson.

 Det var hemmalaget Malmslätt som fick göra matchens första mål i den 25:e minuten och strax innan halvtid kvitterade RIF:s Adam Stragnefeldt. Rimforsa tryckte på under andra halvleken och var oerhört nära att avgöra i slutskedet av matchen för att säsongen skulle kunna leva vidare. Men målskyttet har svikit Rimforsa den senaste tiden.

– Svårt att säga vad det beror på. Vi skapar flera bra rena lägen men det har knutit för oss när det kommer till målskyttet. Vi har blivit ineffektiva och bollen vill inte in för oss. Då är det svårt att vinna fotbollsmatcher. Det krävs väldigt många chanser för oss innan den går i nät. 

För Daniel Rambin blev det sista matchen för säsongen då han fick syna det röda kortet och missar därmed mötet mot Linköping i den sista omgången.

– Det röda kortet gjorde det lite svårare för oss. Men cred till laget som kämpade med en man mindre. 

Mats Andersson valde att lyfta fram veteranen Tobiss Lundh och mittbacksparet David Lund och Hugo Johansson för sina insatser i toppmötet mot Malmslätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!