Hopp om nytt kontrakt för IFK Tuna efter segern

Degraderingshotat har svävat som ett mörkt moln över Tunhamra. Men nu klättrar IFK Tuna i tabellen, efter seger med 4-1 borta mot Ölmstads IS i division 4-fotbollen.

Victor Gustavsson var en av målskyttarna i IFK Tunas mycket viktiga seger.

Victor Gustavsson var en av målskyttarna i IFK Tunas mycket viktiga seger.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-09-18 17:13

Det har varit en tung säsong för IFK Tuna. Inför lördagen hade de blott tre poäng efter sju spelade matcher. Och när Bankeryd vann tidigare under lördagen sjönk Tuna till jumboplatsen, inför mötet med Ölmstad. Men det ändrade de på.

För i lördagens bortamatch mot bottenkonkurrenten Ölmstad fick IFK Tuna ordning på grejerna. De tog ledningen redan i femte minuten genom Dennis Nilsson. Och sedan utökade Victor Gustavsson till 2-0 bara några minuter senare. Tvåmålsledningen stod sig sedan fram till halvtid. 

– En drömstart på matchen så klart. Därefter kunde vi spela ut och gjorde en jättebra första halvlek. Vi höll i bollen och skapade chanser för fler mål, säger tränaren Thomas Kongstad.

Lite spännande skulle det bli, trots allt. För i mitten av den andra halvleken reducerade Ölmstads IS genom Martin Källberg. 

– De började allt mer fokusera på att lägga långa bollar in bakom vår backlinje. Sedan gjorde de mål på en frispark som letade sig in från långt håll. De tryckte på, men vi redde ut det.

Ja, för i slutminuten ordnade Gustavo Borges en straff som Ibrahim Doumbia satte dit till 3-1. Efter ännu ett mål av Victor Gustavsson slutade matchen sedan 4-1. Thomas Kongstad är nöjd:

– Jätteskön seger. Vi krigar och får med oss poängen rättvist. Vi behövde de här tre poängen och nu är det bara att fokusera på nästa match.

Då spelar IFK Tuna mot ännu en bottenkonkurrent i form av Bankeryd, som står på fyra poäng. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!