Hon tar plats i Smålandslaget: "Nästan chockad"

Det vimlar av Kalmarspelare när Smålands F04-lag ska möta Östergötland om ett par veckor. Så finns det en spelare från vårt område: Elin Lindqvist. "Jag blev så glad när jag fick reda på det".

Hultsfredsspelaren Elin Lindqvist är uttagen i smålandslaget.

Hultsfredsspelaren Elin Lindqvist är uttagen i smålandslaget.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-10-14 17:33

Hultsfreds FK har många talangfulla tjejer i sitt lag. Elin Lindqvist är en av dem. Det anser även förbundsledarna i Smålandslaget. 16-åringen är nämligen en av de 24 spelare som är uttagen till läger och match i Tranås i slutet av den här månaden. Något hon inte själv hade räknat med...

– Haha, nä, verkligen inte. Jag blev jätteöverraskad och nästan chockad när pappa kom och visade mig mejlet. Det känns spännande och roligt att få chansen, och samtidigt lite nervöst.

Säsongen i division tre och HFK har varit bra, men inte optimal.

– Starten på säsongen blev inte som jag tänkt mig eftersom jag hade andningsbesvär. Men det har blivit mycket bättre sedan jag fick bricanyl. 

När vi pratar med Elin har hon precis genomfört ett träningpass på fotbollsprofilen på Vimmerby Gymnasium. Och det gäller förstås att försöka hitta toppformen när det nu snart är det dags för Smålandslaget.

– Vi gör sista träningen med HFK i kväll (onsdag), sedan ska jag träna på egen hand fram till lägret.

I år har Elin fått ta klivet upp ett snäpp, från innerback till central mittfältare. Något hon trivs med:

– Det är skoj och jag får vara med mer i spelet.

Vad har du för starka egenskaper som spelare?

– Det är nog min spelförståelse. Och så är jag ganska snabb.

Vad händer för dig nästa säsong?

– Det ser ut som om det blir en fortsättning i HFK. Sedan vore det roligt att få fortsätta köra extraträning med Vimmerby ibland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!