Ovana målskyttar när Vimmerby hade målkalas

Vimmerby behövde inte förta sig för att ta hem derbyt mot Rimforsa. Matchen slutade 8–0 och målen fördelades på sex spelare. Jessie Eriksson gjorde båda sitt första och andra i A-lagssammanhang. "Jag fick chansen som yttermittfältare och lyckades sätta dit två. Det var riktigt roligt", sa hon.

Jessie Eriksson fick jubla över två mål för VIF mot Rimforsa.

Jessie Eriksson fick jubla över två mål för VIF mot Rimforsa.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-08-27 17:55

Det förra derbyt mellan lagen slutade 10–3 i Vimmerbys favör. Hemma på Arena Ceos var det aldrig något snack om saken. Rimforsa stod upp hyfsat från början. Precis före halvtid gick dock VIF från 2–0 till 5–0 och stängde matchen.

I upptakten av andra halvlek gick VIF ifrån till 7–0. Sedan gjorde hemmalaget ett par byten och det ledde bland annat till att Nelly Passmark kom in och gjorde sitt första A-lagsmål när hon satte dit 8–0 i slutminuten.

undefined
Kujtese Rexha hoppade in i andra halvlek och gjorde mål per omgående.

– En riktigt bra laginsats. Det var extra skönt att se så många olika och ovana målskyttar. Nelly gjorde ett och Jessie Eriksson slog till med två. Dessutom kom Kutjese Rexha in i andra och satte ett direkt. Det är lovande för framtiden. Sedan måste ju Nathalie Johanssons insats nämnas. Hon är inblandad i det mesta framåt för oss, sa VIF-tränaren Håkan Ericsson.

undefined
Nathalie Johansson gjorde två mål och spelade fram till ytterligare två.

Jessie Eriksson fick göra sina två första mål i A-lagssammanhang. Hon tog klivet upp från ytterback till yttermittfältare och tackade med två fullträffar.

– Eftersom jag har spelat ytterback tidigare i A-laget är det inte så lätt att vara med och bidra med mål. Nu var jag tillbaka på mittfältet som jag är van vid från innan jag kom upp i A-laget. Där blir jag mer involverad i spelet och i en sådan här match får man mycket ytor och chanser. Det var kul att få sätta dit två, säger den blivande 19-åringen som känner att hon kan få en annan roll i laget framöver.

– Tidigare har jag känt mig som en av de unga, men nu börjar jag ju bli en av de rutinerade i laget nästan. Det är lite ovant, men kul.

undefined
Maja Bjerkeringer gjorde en bra match i Rimforsas mål.

Trots den klara förlusten var Rimforsas tränare Jonny Malmgren ganska nöjd med insatsen.

– Vi hade det på känn på förhand att det skulle bli tufft. Vi hade problem att få ihop lag och det är inte lätt när vi tvingas kasta om i laguppställningen från match till match. Vi gör ändå en godkänd insats även om det stör mig lite att vi tappar mycket boll och bjuder dem på enkla möjligheter, sa han och framhöll AntoniaLindström, Lina Nilsson och Jasmine Ziane som bäst för dagen.

Målen:

1–0 (16) Nathalie Johansson, 2–0 (28) Stina Kägo Bragsjö, 3–0 (39) Frida Pöder, 4–0 (44) Nathalie Johansson, 5–0 (45) Jessie Eriksson, 6–0 (46) Kujtese Rexha, 7–0 (49) Jessie Eriksson, 8-0 (89) Nelly Passmark.

Nelly Passmark gjorde 8-0 och sitt första mål i A-laget.
Nelly Passmark gjorde 8-0 och sitt första mål i A-laget.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!