Skyttedrottningen matchvinnare i seriefinalen

Frödinge fick skön revanch på Timmernabben i lördagens seriefinal på Lundavallen. Louise Andersson avgjorde med matchens enda mål. "En riktig kämpainsats av hela laget", sa hon.

Louise Andersson blev matchvinnare för Frödinge mot Timmernabben med matchens enda mål.

Louise Andersson blev matchvinnare för Frödinge mot Timmernabben med matchens enda mål.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-09-17 14:26

Frödinge och Timmernabben har visat sig vara seriens bästa lag under säsongen i fyran. Avslutningen på serien kommer bli riktigt rafflande. FBSK har efter lördagens vinst tre poäng och två plusmål upp på Timmernabben som dock har tre matcher kvar att spela mot Frödinges två.

– Det var väldigt skönt att vi lyckades vinna idag, men Timmernabben har ändå en klar fördel i kampen om seriesegern då de har en match mer kvar att spela. Vi ska ge järnet i våra två sista matcher så får vi se hur långt det räcker, sa Frödinges tränare Daniel Wessman.

undefined
Frödinge fick jubla över seger i seriefinalen, men har en bit kvar att vandra för att nå seriesegern.

Seriefinalen blev en jämn historia där Frödinge tidigt hade ett stolpskott. Efter en halvtimmes spel kom viktiga 1–0 för hemmalaget.

– Jag fick en bra boll av Emma Wessman och kunde vända runt och skjuta, säger målskytten Louise Andersson som är uppe på 16 mål på tio matcher den här säsongen och leder seriens skytteliga.

I andra halvlek bjöds det på mycket kamp. Mot slutet hade gästerna två heta chanser att kvittera, men då klev Frödinges målvakt Lisa Danielsson fram och gjorde fina räddningar. Det räckte för att hemmalaget skulle hålla undan och vinna.

– Lisa var riktigt bra i målet och laget gjorde en riktigt bra försvarsinsats idag. Timmernabben har en riktigt bra spelare som vi lyckades plocka bort och se till att hon inte fick några lägen. Hela laget ska ha ett stort plus för det, sa Daniel Wessman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om