Hon gjorde dubbla mål när VIF kryssade

Försäsongen för Vimmerby IF-damerna fortsätter. Under lördagen spelade man oavgjort borta mot Emmaboda och visade stundtals prov på fint spel. "Det var ett rättvist resultat", säger VIF:s Mikael Rinaldo efter 3–3-matchen.

Malin Engström gjorde två mål i matchen mot Emmaboda.

Malin Engström gjorde två mål i matchen mot Emmaboda.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2020-03-14 17:33

Vimmerby IF ställdes under lördagen mot Emmaboda IS i en träningsmatch som slutade 3–3.
– Summa summarum så gör vi en helt okej match. Det är lite för mycket slarv ibland men när vi spelar bra då är vi riktigt bra, säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo efter matchen.

VIF fick en smakstart på matchen när Molly Levin spelade fram Malin Engström, som satte 1–0.
– Det var ett förbaskat fint anfall som började på egen planhalva. Vi börjar riktigt bra de första minuterna, säger Rinaldo.

Emmaboda kom tillbaka och tog faktiskt över ledningen. Innan halvtid lyckades VIF kvittera genom Emilia Nilsson, som gjorde sitt första mål sedan comebacken. 
– I slutet på första halvleken så kändes det som att vi var på gång och vi pratade om att bara fortsätta som vi slutade och vara noggranna i allt vi gör, förklarar VIF-tränaren.

EIS återtog dock ledningen ganska omgående i den andra halvleken innan det var dags för Malin Engström att sätta ett drömmål.
– Hon fick en kanonträff efter en hörna och smällde upp den i nättaket. Det var riktigt snyggt.

Det blev inga fler mål och matchen slutade oavgjort.
– Det var ett rättvist resultat. Matchen var jämn där vi stundtals var bättre och de stundtals var bättre än oss, säger Rinaldo.

Bäst för dagen i VIF var målvakten Elin Ryd, backen Greta Koponen, mittfältaren Andrea Lundgren och anfallaren Julia Wirsén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!